Ga naar de inhoud
Entertainment

Documentaire over prinses Delphine in mei uitgezonden

Prinses Delphine Beeld © ANP

De driedelige documentairereeks 'Delphine: mijn verhaal', die begin dit jaar op de Vlaamse zender Eén werd uitgezonden, is vanaf mei ook in ons land te zien. De serie is aan meerdere landen verkocht, maakte Warner Bros dinsdag bekend. HBO Max gaat de documentaire uitzenden in Nederland, Spanje, Portugal, Andorra en Scandinavië. SBS Australië vertoont de serie vanaf 23 april.

In de documentaire vertelt de 54-jarige prinses Delphine voor het eerst over verschillende fases in haar roerige leven. Daarbij laat ze ook foto's zien uit haar eigen archief en deelt ze kiekjes uit familiealbums. In de driedelige tv-special komen ook haar partner, moeder en vrienden aan het woord, net als haar advocaten, journalist Mario Danneels, paleismedewerkers en vrienden uit de kunstwereld.

Albert
Lees ook:
Albert en Delphine voor het eerst samen bij jaarlijkse herdenking

Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat koning Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. DNA wees uit dat zijn bewering onjuist was. Delphine kreeg de titel prinses van België en de nieuwe achternaam Van Saksen-Coburg.

Delphine: mijn verhaal werd geregisseerd door de Belgische documentairemaker Chris Michel en is een coproductie tussen een Franstalige en een Nederlandstalige Belgische zender.

Delphine
Lees ook:
Delphine doet haar verhaal: hoe haar leven veranderde in een hel