Entertainment

Bedrogen vrouw staat op randje van afgrond in Uitstel van Executie

04 april 2022 22:09 Aangepast: 04 april 2022 22:10
Beeld © Videoland

Als de man van Marjo onverwachts komt te overlijden, blijft ze alleen achter met twee kinderen. Gelukkig heeft haar overleden man haar goed achtergelaten en hoeft ze zich om geld en een woning geen zorgen te maken. Daar komt echter verandering in als ze een paar jaar later een nieuwe man ontmoet die haar in flinke financiële problemen weet te brengen. Marjo staat op de rand van de afgrond en schakelt de hulp in van Martijn Krabbé en zijn team in 'Uitstel van Executie'.

"Het ergste vind ik dat ik mezelf aan het verliezen ben"

Als Marjo haar man Paul in 1985 tijdens een vakantie ontmoet, duurt het niet lang voordat de twee dolverliefd op elkaar worden. De vakantieliefde blijkt aan te houden en de twee trouwen en krijgen twee kinderen. "Financieel ging het toen goed", zo vertelt Marjo. "We konden er goed van leven en dat hebben we ook gedaan. We konden fijn op vakantie en het ontbrak ons aan niets."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Martijn Krabbé legt uit waarom Uitstel van Executie stopt

Als Paul in 2009 na werk thuiskomt, gaat het helemaal mis. "Ik kom met een glas wijn de kamer in en hij schiet ineens onderuit. Toen heb ik 112 gebeld en is hij gereanimeerd. Ze zijn drie kwartier met hem bezig geweest en hij is uiteindelijk overleden." Marjo blijft achter met twee kinderen van 9 en 15 jaar. "Je komt in een rollercoaster terecht", zo vertelt ze. "Het is net een slechte B-film. Gelukkig had hij het gewoon goed geregeld en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opgelicht stel ten einde raad in Uitstel van Executie: 'Moegestreden'

Zo’n zes jaar later na het overlijden van haar man trekt Marjo de stoute schoenen aan en gaat ze online op zoek naar een nieuwe liefde. "Ik kwam de desbetreffende man tegen en het voelde oké. Hij was gescheiden en zijn kinderen waren het huis uit." Het gaat zelfs zó goed, dat hij besluit bij Marjo in te trekken. Hij stelt voor om het huis van Marjo flink te verbouwen en de twee sluiten een bouwhypotheek van 90.000 euro af. Ook gaan ze een samenlevingscontract aan waarin werd vastgelegd dat hij voor 50 procent in het huis zit.

Haar vriend schakelt verschillende kennissen in om te helpen met de verbouwing, maar uiteindelijk komt er op wat kleine veranderingen na weinig van de verbouwing terecht. Ook met de relatie gaat het bergafwaarts: Marjo komt erachter dat haar vriend tegen haar heeft gelogen en zet hem het huis uit. Niet veel later raakt Marjo haar baan kwijt en zit ze dus met een verhoogde hypotheek die ze niet in haar eentje kan betalen. "Het ergste vind ik dat ik mezelf aan het verliezen ben. Plus dat je ook gewoon lichamelijke klachten krijgt. Ik snap niet dat iemand zoiets kan doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Budgetcoach in Uitstel van Executie schrikt van situatie: 'Erger wordt het niet'

Het team van Martijn heeft vooral één doel en dat is ervoor zorgen dat de ex-vriend van Marjo niet meer voor 50 procent de eigenaar van het huis is. Als het huis dan eventueel verkocht kan worden, maakt hij ook geen aanspraak op de overwaarde van het huis. Al snel blijkt dat er na hun relatiebreuk al het één en ander hiervoor in gang is gezet, maar dat het nooit 'geformaliseerd is'. Er is dus nog steeds een handtekening van haar ex nodig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Andrea ziet laatste wens in vervulling gaan in Uitstel van Executie

Terwijl het team zijn best doet om deze handtekening te krijgen, heeft Marjo ook niet stilgezeten. Met haar baan waarin ze een contract had voor zo’n zes uur per week, kon ze namelijk de hypotheek niet betalen. Gelukkig is ze aangenomen bij een ander bedrijf, waarbij ze maar liefst zes dagen in de week kan werken. Budgetcoach Eef van Opdorp probeert ondertussen bij de bank het één en ander gedaan te krijgen en met succes: de hypotheek kan namelijk flink verlaagd worden en na een paar maanden is het dan ook eindelijk gelukt om de handtekening van haar ex te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitstel van Executie neemt verrassende wending: 'Het is een wonder'

Marjo kan in haar oude huis blijven wonen en in plaats van 638 euro per maand hoeft ze nog maar 400 euro per maand te gaan betalen, iets wat ze zich prima kan veroorloven met haar nieuwe baan. Om haar nog eens extra in de watten te leggen, krijgt haar huis een kleine make-over zodat ze een 'frisse start' krijgt. Marjo kan haar ogen niet geloven als ze haar 'nieuwe' huis ziet. "Wauw, ik ben echt sprakeloos", zo stamelt ze. "Het voelt echt goed!" 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore