Ga naar de inhoud
Entertainment

Hardwell twijfelde over comeback: 'Was het plezier kwijt'

Hardwell Beeld © ANP

DJ Hardwell, echte naam Robbert van de Corput (34), was er niet zeker van dat hij ooit op het podium zou terugkeren. Dat onthult hij in 'Humberto'.

"Ik merkte dat ik stilstond. Ik haalde geen voldoening uit wat ik draaide"

Nadat hij vorige week in Miami de wereld verrast met het nieuws dat hij terugkeert met een album en op tournee gaat, schuift Robbert aan bij Humberto om te praten over zijn pauze en comeback. De dj nam uiteindelijk een break van drieënhalf jaar.  "Op dat moment was ik het plezier kwijt", blikt Robbert terug op de periode vóór zijn pauze.

"De mooie jongensdroom die ik altijd had en die er ook nog steeds is, om muziek te maken en te mogen draaien... Ik zou niet anders weten wat ik zou moeten doen. Het is het mooiste dat er is. Maar als je dat hebt en je hebt er op dat moment geen plezier meer in, dan ben je heel kwetsbaar. Dat doet pijn."

DJ HARDWELL was niet zeker van zijn terugkomst

01:52
Vrienden
Lees ook:
Vrienden vinden Hardwell sinds sabbatical 'stukken leuker'

Vlak na de aankondiging dat hij even zou stoppen, gingen er al snel verhalen dat Hardwell 'erdoorheen zou zitten'. "Ik zat er niet doorheen. Ik merkte dat ik stilstond. Ik haalde geen voldoening uit wat ik draaide. Ik voelde de emotie niet, ook niet in het dagelijks leven." Zelfs uit leuke dingen doen met zijn vrienden wist de dj geen vreugde meer te halen.

Hij omschrijft het als een emotionele muur die werd opgetrokken. Robbert legt uit dat bij zijn werk meer bij komt kijken dan enkel een uur plaatjes draaien. "Mensen vergeten dat ik een platenmaatschappij run en de muziek die ik draai moet componeren in de studio. Daarnaast moet ik interviews doen, mensen verwachten dat je op social media actief bent, dus de druk van de buitenwereld is zo ontzettend groot."

Wat begon als een jongensdroom werd uiteindelijk veel meer dan wat Robbert eigenlijk wilde doen: muziek maken die hij tof vindt. Dat was hij naar eigen zeggen 'helemaal kwijt'.

Hardwell
Lees ook:
Hardwell maakt comeback en kondigt wereldtour én album aan

Humberto wordt iedere zondag om 21.45 uur uitgezonden bij RTL 4.