Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Heel Holland Bakt niet treurig om afvaller: 'Wat een arrogantie'

Heel Holland Bakt Beeld © Heel Holland Bakt Omroep MAX 02-04-2022 NPO1

Fans van 'Heel Holland Bakt' weten de Omroep Max-hit ook op zaterdag te vinden. Bijna 2 miljoen tv-kijkers stemden gisteravond af op het bakprogramma, dat deze week in het thema stond van 'de lente'. Ook op Twitter was de show trending, mede dankzij de kandidaat die de tent moest verlaten.

"Even een tip: wees in de toekomst wat bescheidener, daar schop je het in het leven een stuk verder mee"

Tijdens de eerste opdracht halen de kandidaten al hun creativiteit uit de kast. Ze maken een focacciatuin; een Italiaanse focaccia die gedecoreerd wordt met een tuintje van groenten en kruiden. Het gros van de deelnemers gaat op de klassieke tour en de tent barst dan ook uit zijn voegen van de olijven en Italiaanse kruiden. Maar er zijn altijd mensen die het helemaal anders doen zoals Enzo, die dapper gaat voor kurkuma.

Ook Zeinab geeft haar brood een Midden-Oosters tintje. "Ik ben zelf niet zo fan van de Italiaanse smaken", legt ze uit. Toch is de jury op hun beurt geen fan van de 'zurige smaak' die haar baksel heeft gekregen. Ook Lynn presteert wéér onder de maat en haalt het wederom in haar hoofd meesterbakker Robèrt van Beckhoven tegen te spreken als het gaat over haar 'luchtbelletjes'.

Dít
Lees ook:
Dít wist je nog niet over Heel Holland Bakt

Bij de lente hoort natuurlijk ook honing, daar draait het in de technische ronde om. De bakkers maken een Grieks honinggebakje: Kataifi. Het lijkt op baklava, maar dan met dunne strengen deeg. Alleen de Griekse Yannis kent de delicatesse. "Ik ga mijn best doen om iedereen een beetje te helpen, maar ik wil wel voor een keer de Griekse opdracht winnen. Nu heb ik de kans", vertelt hij voor de camera.

Het is nog een hele klus om uit te vogelen hoe dat precies werkt, met een flinke smeerboel van ontploft beslag tot gevolg. Ook Yannis heeft het er maar moeilijk mee. "Sorry Griekenland", mompelt hij voordat hij zijn eindresultaat aan de jury presenteert.

Van
Lees ook:
Van Grieks tot Frans: dit zijn de nieuwe bakkers van Heel Holland Bakt

Met een bloemig lentespektakel sluiten de bakkers het bakweekend af. Ze maken de eetbare bloemen op de taart helemaal zelf. De zwangere Lynn bungelt al een paar afleveringen onderaan en Janny en Robèrt vinden dan ook dat het tijd is voor haar om de tent te verlaten. "Ik wist het", is haar reactie. "De vorige week stond ik ook al onderaan, nu ook weer een beetje. Dus ik dacht al: ik krijg hem nu toch echt wel (…) Het niveau is hoog, dat is gewoon lastig."

Dat Lynn volgende week niet langer de bloemetjes buitenzet in het programma, daar zijn maar weinig kijkers rouwig om:

Heel
Lees ook:
Heel Holland Bakt-deelneemster Lynn gaat meerdere keren in tegen Robèrt

Heel Holland Bakt is elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij NPO1. Kijk de aflevering van deze week hier terug.

André van Duin 'niet blij' met aanpassing in Heel Holland Bakt

02:08