Ga naar de inhoud
Entertainment

Glennis reageert voor het eerst op Jumbo-rel: 'Had beter moeten weten'

Glennis Grace Beeld © ANP/Anneke Janssen

Glennis Grace (43) heeft voor het eerst van zich laten horen na het geweldsincident in supermarkt Jumbo afgelopen februari. In een video op Instagram doet de zangeres haar verhaal.

"Mijn gedrag was niet goed op dat moment. En wat ik al eerder zei: ik had beter moeten weten"

Glennis Grace door het stof in video na geweldsincident

04:06

Glennis begint met het aanbieden van haar 'oprechte excuses' aan iedereen die betrokken is geraakt. "De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen eromheen die hier betrokken bij is geraakt: het spijt me. Ik ben een artiest in hart en nieren en dat is iets wat ik al vanaf mijn negende jaar doe. Mensen blij maken met mijn stem en mijn muziek en alles daaromheen. Dat is wie ik ben en ik wil positiviteit brengen met mijn muziek, maar ook vanuit mijzelf, mijn persoon."

"Hoewel zaken echt wel uit zijn verband zijn getrokken, had ik beter moeten weten", vervolgt ze. "Ik had beter moeten nadenken. Tot tien moeten tellen. In plaats van me laten leiden door mijn primitieve moederinstinct. Mijn zoon kwam thuis met een bebloed gezicht en het eerste wat naar boven kwam, was de leeuwin die ik ben voor mijn kind. Ik ben met mijn impulsieve gedrag verhaal gaan halen. Jeetje. Het was niet goed. Mijn gedrag was niet goed op dat moment. En wat ik al eerder zei: ik had beter moeten weten."

Twee
Lees ook:
Twee nieuwe verdachten aangehouden in mishandelingszaak Glennis Grace

Het incident heeft haar met beide benen op de grond gezet. Ze vertelt: "Ik heb me teruggetrokken met mijn kind, met de mensen om mij heen, ik heb veel gepraat, veel nagedacht hoe ik dit anders had kunnen aanpakken. En sowieso, misschien wel andere dingen die in mijn leven spelen. Dus ja, wat ik hiervan geleerd heb, is niet te handelen vanuit emotie. Dat is wat ik mijn zoon ook wil meebrengen. Ook met hem heb ik de nodige gesprekken. Ik houd hem op dit moment heel dicht bij me en heel strak. En natuurlijk moet ik ook rekening houden, zoals iedere moeder, dat ik te maken heb met een puber van vijftien. Dit is ook de reden dat ik nog niets van me had laten horen, omdat ik nu weet hoe ik kan reageren en dat dat vaak te impulsief is. Dat heb ik nu in ieder geval geleerd. En dank jullie wel voor jullie geduld."

Aangifte
Lees ook:
Aangifte gedaan tegen Glennis Grace en zoon na Jumbo-rel

De zangeres werd afgelopen februari opgepakt na een geweldsincident in een supermarkt in Amsterdam. Eerder die dag zou er ruzie zijn ontstaan tussen de vijftienjarige zoon van Glennis en medewerkers van de supermarkt. De zangeres is later met een groep verhaal gaan halen. Dit liep zo uit de hand dat Glennis werd opgepakt voor mishandeling en bedreiging.

Drie dagen later mocht Glennis weer het politiebureau verlaten, net als haar zoon.

VIP-behandeling eisen op bureau was 'dom' van Glennis Grace

06:29