Ga naar de inhoud
Entertainment

Razzie trekt Bruce Willis-award in na nieuws over ziekte acteur

Bruce Willis Beeld © ANP

De organisatie van de Razzie Awards, de tegenhanger van de Oscars voor de slechtste filmprestaties van het jaar, heeft besloten een speciale prijs die Bruce Willis (67) recent kreeg in te trekken. Het ging om de Bruce Willis-award voor de acht slechtste films die de acteur het afgelopen jaar maakte.

"Het is niet gepast om een prijs uit te reiken voor een slechte prestatie als een medische aandoening hiervan mede de oorzaak is"

Bruce maakte woensdag bekend dat hij stopt met acteren omdat hij lijdt aan afasie. Dit is een hersenaandoening waardoor het moeilijk is woorden te onthouden en uit te spreken. "Na overleg heeft de jury van de Razzies besloten de prijs in te trekken", melden de oprichters van de anti-award in een verklaring. "Het is niet gepast om een prijs uit te reiken voor een slechte prestatie als een medische aandoening hiervan mede de oorzaak is."

Sylvester
Lees ook:
Sylvester Stallone steekt Bruce Willis hart onder de riem

De Razzies worden traditioneel uitgereikt op de avond voor de Oscars. De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven schreef in 1995 geschiedenis toen hij alle beeldjes voor zijn film Showgirls ophaalde. Doorgaans weigeren regisseurs en acteurs de uitreiking bij te wonen.

Bruce
Lees ook:
Bruce Willis stopt met acteren vanwege gezondheid

Bruce is een van de grootste filmsterren van de laatste decennia. Hij speelde in filmklassiekers als Die Hard, Die Hard with a Vengeance, Pulp Fiction en The Sixth Sense.

Hoewel de familie van Bruce heeft aangegeven dat hij stopt met acteren, denkt Eric de Munck dat het einde van zijn carrière nog niet vaststaat:

'Einde acteercarrière Bruce Willis staat nog niet vast'

04:12
Bruce
Lees ook:
Bruce Willis krijgt eigen categorie bij Razzie Awards