Ga naar de inhoud
Entertainment

Waarom veel meer mensen zangeres Nana M. Rose moeten kennen

Nana M. Rose Beeld © Felt Cute Photo

Nana Peijnenburg (27) timmert hard aan de weg als zangeres. De Rotterdamse gaat internationaal door onder de noemer Nana M. Rose, heeft al een EP uitgebracht en is geregeld te zien op het podium bij 3FM en 3voor12. Bovendien zouden we er zomaar een grootheid bij kunnen hebben als je bedenkt dat de singer-songwriter vaak met Adele (33) vergeleken wordt. Ook staat Nana ervoor open om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Genoeg om naar uit te kijken, dus.

"De laatste jaren zie ik steeds meer verschillende stijlen het goed doen op het Eurovisiesongfestival"

Op dit moment is Nana in Londen hard aan het werk aan nieuwe nummers, maar ook nu komt er al nieuwe muziek uit. De zangeres kwam deze week met 'On and On and On', een duet met mede-Rotterdammer Alison Jutta. 

S10
Lees ook:
S10 als achtste te zien in eerste halve finale Eurovisie

De eerste oorwurmcollectie van Nana kwam afgelopen juni uit: Morning Drops and Lemon Seeds. Met de EP stond ze al in de Bitterzoet in Amsterdam en was ze te zien in de Popronde, een reizend festival waarbij talentvolle Nederlandse bands en artiesten allemaal steden afgaan om op te treden. Daarnaast bracht Nana een reeks singles uit: 'Love Me Like I Love You', '4AM' en 'Dream'.

Froukje
Lees ook:
Froukje noemt nieuwste EP 'persoonlijker en volwassener'

Zoals alle opkomende artiesten wordt Nana vaak vergeleken met de grootheden van de popmuziek. Er worden regelmatig paralellen getrokken met Adele en 'af en toe' met Kate Bush. "Beide artiesten bewonder ik, dus dat zie ik altijd als een enorm compliment," laat Nana weten. Dat level van fame behalen, is niet per se Nana's doel. "Er wordt zo veel muziek uitgebracht puur om geld mee te verdienen", verklaart ze. "Ik wil echt iets authentieks neerzetten en mensen iets laten voelen waarvan ze niet wisten dat ze het konden voelen." 

S10
Lees ook:
S10 laat hakken in kast tijdens songfestival: 'Plas ik in broek!'

Maar dat betekent niet dat Nana geen grote dromen heeft. Ze zou niets liever willen dan op een dag in de Royal Albert Hall in Londen staan 'onder begeleiding van een symfonie-orkest'. Bovendien heeft ze al een aantal hoogtepunten in haar carrière gehad. Zo deed ze een tour door New York en meerdere plekken in Engeland. "Daarnaast voelde het ook echt als een volgende stap toen ik vorig jaar veel support kreeg van radioprogramma’s waar ik mijn singles live mocht komen spelen", vertelt Nana, die te gast is geweest bij Parels van de Nacht, 3voor12 en Radio 2. 

Nana is bij lange na niet de enige opkomende artiest in Nederland. "Er zijn op dit moment een aantal vrouwen in Nederland die echt hun eigen stijl hebben neergezet binnen de Nederlandse popmuziek en daar heb ik heel veel respect voor. Denk aan S10, Sevdaliza, Naomi Sharon en Eefje de Visser", vertelt ze. 

Eefje
Lees ook:
Eefje de Visser brengt nieuwe single uit: 'Voelt als afsluiting persoonlijk muzikaal hoofdstuk

Er is een hoop op komst voor Nana. "Op dit moment ben ik in Londen, waar ik hard werk aan mijn nieuwe EP. Het doel is deze in het najaar uit te brengen", legt ze uit. Ook is er net een nieuwe single uitgekomen, 'On and On and On', samen met Alison Jutta. "In mei volgt nog een single. Erna wil ik een nieuwe kant van mezelf laten zien met mijn tweede EP, die naar verwachting in de herfst uitkomt", gaat Nana verder. 

Iedere Nederlandse artiest krijgt de vraag naar zijn of haar hoofd geslingerd, dus Nana ook. Zou de zangeres ons land willen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival? "In het verleden zou ik ‘nee’ gezegd hebben. Niet omdat ik het Eurovisie niet waardeer, maar omdat ik het gevoel had dat mijn muziekstijl hier niet bij zou passen. De laatste jaren zie ik steeds meer verschillende stijlen het goed doen op het Eurovisie en zou ik het zeker overwegen als de kans zich voordoet."