Ga naar de inhoud
Entertainment

Enorme plottwist stelt Robinson-All Stars teleur: 'Echt niet normaal'

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

De oud-finalisten hebben tot nu toe in 'Expeditie Robinson: All Stars' laten zien allemaal loyale teamspelers te zijn - op een enkeling na. Maar het is tijd om de kaarten opnieuw te schudden en het blijft onzeker of de gemaakte afspraken na de samensmelting nog geldig zijn...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de zesde aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Ons masterplan is vanaf het begin heel duidelijk geweest: Carlos moet eruit"

De All Stars zijn doorgewinterde expeditieleden, maar tien dagen op een onbewoond eiland blijft - ondanks hun ervaring - ook deze keer een enorme beproeving. Maar het einde komt langzaam in zicht: de samensmelting is in aantocht en daar kijken ze in Kamp Zuid enorm naar uit. "Of je nou iemand mag of niet, of je nou een bondje hebt of niet, aan zo’n tafel kom je gewoon voor één nacht samen. En dat is zo’n speciaal gevoel", vertelt een uitgelaten Carlos. "Daar word ik gewoon heel vrolijk van."

Ook de mensen in Kamp Noord zijn buiten zinnen dat ze niet meer terugkeren naar 'hun' eiland. Maar voordat het zover is, moet er eerst nog een heftige strijd worden gestreden. "Ik ben er eigenlijk best nerveus over, want ik denk dat het een heftig proefje wordt", blikt Mariana vooruit. "Er kan van alles gebeuren, want dit is gewoon een hele andere versie: de All Stars-versie."

Carlos
Lees ook:
Carlos geeft tekst en uitleg over bulten op gezicht: 'Superdom'

En ze blijkt gelijk te krijgen: de weg naar de finale is er eentje vol hindernissen en daar is de proef (die ze individueel spelen) een goed voorbeeld van. Zo moeten de kandidaten zwemmen, klimmen, glijden en graven. De vrouwen en mannen nemen het afzonderlijk tegen elkaar op. De twee overgebleven winnaars zullen uiteindelijk strijden voor een plek op Winnaarseiland én immuniteit. Ook de twee verliezers moeten tegen elkaar duelleren. Wie dat verliest gaat per direct naar huis.

Bertie, die vrijwillig opgeeft, en Ferry zijn het langzaamst en moeten daarom tegen elkaar strijden voor een plek in de survivalshow. Het is Ferry die in ieder geval nog één dag mag blijven. "Dat is een superlekker gevoel", vertelt de acteur na afloop vol enthousiasme. Dat betekent automatisch dat Bertie haar spullen moet pakken. "Ik heb nu de andere kant van Expeditie meegemaakt", zegt ze. "Ik heb natuurlijk de vorige keer 28 dagen op een eiland gezeten, zonder strijd en spelletjes. (…) Ik heb het écht, écht heel leuk gehad. Maar ik ben er wel voor mezelf achtergekomen dat ik echt beter functioneer in m’n eentje."

Expeditie-deelnemers
Lees ook:
Expeditie-deelnemers spelen tactisch: 'Moeten bewust verliezen'

Dominique wint namens de vrouwen de proef. "Die had ik niet zien aankomen, maar ik heb hem", zegt ze uitgelaten. Ze neemt het op tegen Niels, die gedreven is om te winnen. Tijdens zijn eerste seizoen moest hij namelijk ook al het duelspel spelen; dat verloor hij toen van Carlos. Deze keer weet hij het wel het langst vol te houden en daarom mag hij naar Winnaarseiland. Maar Dominique is niet al te betreurd: ook zij krijgt gewoon lekker te eten tijdens het diner, op een nieuw eiland. Althans, dat denkt ze... Niets is wat het lijkt dit seizoen en het samensmeltingsdiner wordt deze reeks geserveerd op Winnaarseiland. En daar is maar plek voor drie personen. Aan Niels om te beslissen wie hij meeneemt. Hij besluit Sebastiaan en Rita mee te nemen, terwijl de rest vertrekt naar hun nieuwe eiland - zonder eten. "Dit is een mijlpaal waar je alle bondjes vergeet. Iedereen mag elkaar, je zit gezellig aan tafel, hebt gesprekken over thuis, over van alles en nog wat behalve de Expeditie. En dat wordt dan gewoon... weggeveegd. Echt niet normaal", aldus een beteuterde Carlos.

Dat is niet de enige domper; de groep moet die avond óók nog naar de eilandraad. Alle kandidaten hebben vanaf nu zes stemmen die ze kunnen inzetten tot aan de halve finale. Niels is de enige met immuniteit en is dus veilig, maar denkt ook aan zijn teamgenoten. Hij heeft Rita meegenomen zodat ze niet met Carlos en Edith kan overleggen op wie ze die avond gaan stemmen. Slim volgens Sebastiaan, die vindt dat Carlos weg moet. Dat is ook het plan van de achterblijvers. "Ons masterplan is vanaf het begin heel duidelijk geweest: Carlos moet eruit, moet er gewoon uit. Een sterkte tegenstander en een gevaar voor de mannen in onze groep. Helaas jongen", aldus Mariana.

Bertie Steur moet expeditie verlaten: 'Functioneer beter in m'n eentje'

03:06
Plottwist
Lees ook:
Plottwist in Expeditie Robinson: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Carlos zelf heeft al door hoe de avond afloopt en zet daarom alle zes zijn stemmen in. Ook Edith gaat met hem mee, maar het mag niet baten. In totaal krijgt de judoka 16 van de 31 stemmen tegen zich. "Ik heb hem één keer kunnen overleven, maar een tweede keer niet", concludeert hij. "Ik heb het gevoel dat ze me niet mochten of zo, en ik weet niet waarom." Desalniettemin is hij tevreden over het verloop: "Ik heb wederom de bevestiging gekregen dat ik heel goed weet wie ik ben, dat ik nooit mijn dromen en waarden zal veranderen."

Expeditie Robinson: All Stars is elke donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Of kijk (alvast vooruit) bij Videoland. Boer Jan moest vorige week het eiland verlaten, maar vertelde aan RTL Boulevard nergens spijt van te hebben.

Boer Jan kijkt met goed gevoel terug op Expeditie: 'Mezelf gebleven'

00:59