Ga naar de inhoud
Entertainment

Andy van der Meijde en Mocro Maffia-ster achtervolgd tijdens opnames

Andy van der Meijde Beeld © ANP

In 'Bij Andy in de auto' nodigt oud-profvoetballer Andy van der Meijde (42) bekende Nederlanders uit in zijn auto. Tijdens een autorit vraagt hij zijn gasten het hemd van het lijf. Waar het normaal Andy is die zich schuldig maakt aan een grap, is het dit keer zijn gast, 'Mocro Maffia'-ster Marouane Meftah (18), die een geintje uithaalt.

"Bel de politie, jongen"

Terwijl Andy de camera's gereedmaakt voor opnames, hint Marouane al op zijn plan. "Jullie hebben geen idee wat Andy zo direct gaat meemaken", vertelt Marouane in de camera. Tijdens het interview laat de acteur weten dat hij van jongs af aan al veel 'kattenkwaad' uithaalt. Zo vindt hij het leuk om mensen te 'plagen', vertelt hij. Ook tijdens dit gesprek hint Marouane weer op zijn geplande streek. "Jij denkt dat je veilig bent? Jouw auto gaat zo mee, gap", grapt de acteur tegen Andy. 

Fikse
Lees ook:
Fikse tegenvaller voor Melisa Schaufeli en Andy van der Meijde

Als Andy samen met de acteur richting de eindbestemming rijdt, stopt er een auto schuin voor hen bij een stoplicht. "Wat doen deze gasten nou?" vraagt Marouane.

Ondertussen stappen er twee mannen uit de auto, waarvan er één op Andy afloopt. De oud-profvoetballer trekt wit weg en trapt zijn gas in om snel weg te rijden. "Wat was dit?", vraagt Andy zich hardop af. "Was het van jou?" Marouane doet alsof zijn neus bloedt: "Nee, dit was echt niet van mij man."

Van de schrik is Andy overgeschakeld op het Marokkaans en reageert: "Wollah? Zeg wollah?" Marouane blijft stellig ontkennen. Andy heeft inmiddels door dat de gewapende mannen achter hun rijden en rijdt hard door. "We worden nog steeds gevolgd, gek. Bel de politie, jongen", zegt Andy tegen Marouane. Om de oud-profvoetballer uit zijn lijden te verlossen, biecht de Mocro Maffia-ster op: "Ze waren van mij."  Daarop schiet Andy in de lach.

Je bekijkt de hele aflevering hieronder. 

Andy
Lees ook:
Andy van der Meijde feliciteert zijn Melisa met 40e verjaardag

Achmed Akkabi creative producer van Mocro Maffia. Wij spraken hem tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen.

Achmed Akkabi krijgt andere rol in Mocro Maffia: 'Niet zo hebzuchtig zijn'

01:37