Entertainment

Do doet verhaal over voorval met Jeroen Rietbergen: 'Heb hem geslagen'

29 maart 2022 14:00 Aangepast: 29 maart 2022 15:04
Do en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Zangeres Do (40) heeft in de podcast 'Met z'n allen' van Gwen van Poorten (32) opnieuw een boekje open gedaan over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van 'TVOH'-bandleider Jeroen Rietbergen (50).

"Ik heb hem vol zijn zijn gezicht geslagen op het moment dat het is gebeurd"

Nadat het YouTube-programma #BOOS de beerput opende over de misstanden bij The voice of Holland, kwam ook Do naar buiten met haar ervaringen met Jeroen. De zangeres doet in de podcast Met z'n allen nog een keer haar verhaal. "Wat ik heel belangrijk vind, is dat ik ervan overtuigd ben dat in onze sector, de entertainmentbranche, dat er heel erg weinig sociale controle is. (...) De beschuldigingen aan het adres van Ali, die zijn buiten de The Voice-vloer om. Daar kan ik niets over zeggen en wil ik ook niets over zeggen." Maar, zegt ze: "De situatie die zich heeft voorgedaan met de beschuldigingen aan het adres van alle anderen zijn veel beter sociaal detecteerbaar. Ik denk dat daar veel beter op ingegrepen kan worden. En waarbij mensen veel sneller een halt toegeroepen kunnen worden. Als er anderen in het vak zijn die gewoon durven zeggen: gast, doe dat even niet."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Diekstra noemt uitspraken Anouk over TVOH zorgelijk

"Wat ik moeilijk vond bij The Voice, is dat er vier personen [zijn], best wel kernwaardes binnen dat programma, waarvan gezegd wordt dat ze over de schreef zijn gegaan. En dan blijkt het dus dat heel veel andere mensen op de werkvloer daar niets van hebben gezegd", gaat Do verder. Ze laat weten ook onprettige ervaringen te hebben met de regisseur van TVOH: "Hij is extreem handtastelijk. Ik vond het onprettig om alleen met hem in een ruimte te zijn, omdat ik vind dat hij een grens over gaat." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoekers TVOH krijgen 'gedetailleerd beeld' van misstanden

"In de situatie met Jeroen Rietbergen, die heeft me echt aangerand. (...) Dat weet hij ook, want ik heb hem vol zijn zijn gezicht geslagen op het moment dat het is gebeurd", aldus Do. "En heb ik gezegd: dude, what the f*ck. Hoezo doe jij dat? Hij heeft toen ook gezegd: 'Sorry, zal het niet meer doen, ik dacht ik probeer het gewoon.'" Do geeft aan dat ze 'niet afhankelijk' was van Jeroen en hem beschouwde als een 'leeftijdgenoot', ook al is hij tien jaar ouder. "Ik was denk ik redelijk opgewassen tegen hem specifiek, omdat ik me niet bedreigd voelde door hem. (...) Ik heb nooit het idee gehad: moet ik dan iemand aangeven?" 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol zegt niks meer over misstanden TVOH: 'Waarom zou ik nog?'

Wat voor Do lastig te bevatten is, is dat er niet eerder is ingegrepen. "Hij heeft het dus blijkbaar zijn hele leven lang gewoon voortgezet. Wat ik het moeilijke vond: het blijft toch wel bizar dat iedereen weet dat ‘ie het doet en dat het dus gewoon door kan blijven gaan." Do snapt niet dat niemand er iets van zegt. "En doen alsof we er niets van weten? Dat vond ik misschien wel het heftigste eraan. Ik wil helemaal niemand aanvallen, want ik denk dat niemand dit opzettelijk heeft laten gebeuren (...) Ik was gewoon verbaasd dat het zo lang zo ver heeft kunnen komen. Omdat ik dacht: dit weet iedereen toch? En: als dit eerder heeft voorgevallen, hoe kan hij nog op die plek zitten?"

In de video hieronder zie je hoe Do destijds reageerde op de misstanden bij TVOH

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore