Ga naar de inhoud
Entertainment

Zóveel kosten de Bridgerton-landhuizen in het echt

Bridgerton Beeld © LIAM DANIEL/NETFLIX

Dat de hoofdpersonen uit Netflix-hit 'Bridgerton' tot de bourgeoisie van hun tijd horen, zie je aan de weldadige feesten, chique kledij en luxe huizen. Maar hoeveel zou zo'n landhuis anno 2022 opleveren? Spaarplatform Raisin zocht het uit.

Jonathan Rolande, senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK, weet wel wat de hypotheeklasten van de Bridgertons en Hastings zouden zijn als de serie zich in deze tijd afspeelt. 

Huize Bridgerton

  • Locatie: Chesterfield Walk, SE10 8QX, Londen
  • Prijs: 71.081.504 euro
  • Netto maandelijkse hypotheeklasten: 263.295 euro

Ranger's House is een elegante georgiaanse villa grenzend aan Greenwich Park in Londen. Het herenhuis met rijke geschiedenis dateert uit 1722. De grote zwartgouden poorten leiden naar de binnenplaats van de prachtige rode bakstenen villa. Niet alleen het pand zelf is indrukwekkend, de hoge schuiframen en zuilen zijn dat minstens net zo.

Volgens Jonathan Rolande moeten geïnteresseerden (en nieuwsgierigen) denken aan een vraagprijs van 60 miljoen pond voor dit optrekje. Omgerekend is dat ruim 71 miljoen euro.

Eigenlijk
Lees ook:
Eigenlijk zou dít personage Lady Whistledown zijn in Bridgerton

Landgoed Duke of Hastings 

  • Locatie: Wilton, Salisbury SP2 0BJ
  • Prijs: 118.469.174 euro
  • Netto maandelijkse hypotheeklasten: 437.871 euro

Bridgerton-fans, even goed opletten nu: het landgoed van de Duke of Hastings kun je daadwerkelijk bezoeken. Nadat koning Henry VII het land waarop Wilton House staat in 1544 aan William Herbert schonk, is het landgoed nog steeds in handen van de familie. Het landhuis en het terrein wordt in de zomermaanden opengesteld voor het publiek.

Er valt genoeg te zien: van antieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, schilderijen van Rembrandt, Van Dyck en Pieter Brueghel en de tuinen die - net als het huis zelf - op de monumentenlijst staan. Volgens de vastgoedtaxateur zou dit landhuis zomaar 100 miljoen pond kunnen kosten. Dat is bijna 118,5 miljoen euro.

Om
Lees ook:
Om deze reden hebben Bridgerton-fans nu al kritiek op seizoen 2

Het tweede seizoen van Bridgerton is nu te zien op Netflix.