Entertainment

Jaimie Vaes deelt alleszeggend bericht na Oscar-klap Will Smith

29 maart 2022 12:02 Aangepast: 29 maart 2022 12:06
Jaimie Vaes Beeld © ANP

Na de 94ste editie van de Oscars praat men maar over één ding: de klap die Will Smith (53) uitdeelde aan Chris Rock (57). Via Instagram laat Jaimie Vaes (32), zelf vermeend slachtoffer van partnergeweld, van zich horen.

"De ernst van geweld gaat verloren door ironie"

De realityster deelt een bericht van de Australische zakenman Mark Bouris via Instagram Stories. Bij de foto van het Oscar-incident schrijft hij: 'Het is een trieste weerspiegeling van de samenleving dat van dit soort beelden grappen worden gemaakt. De ernst van geweld gaat verloren door ironie. Dit was een harde klap. Was het genoeg provocatie om boos te worden? Natuurlijk. Maakt dat het gerechtvaardigd dat 'de koning' de kerel slaat? Nooit. Ongeacht de emotie, geweld is altijd de verkeerde manier om het te uiten. Er zit meer respect in terughoudendheid.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Will Smith biedt excuses aan voor Oscar-klap

Yvonne Coldeweijer deelde in februari beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Lil Kleine vermoedelijk zijn verloofde Jaimie mishandelt. Op de beelden is te zien dat de rapper een woordenwisseling heeft met zijn vriendin en haar aan haar haren de auto uit trekt. Ze heeft (nog) geen aangifte gedaan. Nadat de rapper werd aangehouden voor zware mishandeling en een paar weken vastzat, is hij onder voorwaarden vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jaimie Vaes reageert voor het eerst op mishandeling Lil Kleine: 'Enorm veel liefdesverdriet'

Will Smith heeft inmiddels via een bericht op Instagram publiekelijk zijn excuses aangeboden voor zijn wangedrag tijdens de uitreiking van de Oscars. De acteur, die een Oscar won voor zijn rol als tennisvader Richard Williams, noemt zijn gedrag 'onacceptabel en onvergeeflijk'.

'Geweld is in welke vorm dan ook giftig en destructief. Het gedrag dat ik tijdens de Academy Awards heb vertoond is onacceptabel en niet te vergeven. Grappen die over mij worden gemaakt horen bij mijn werk, maar een grap die over Jada's medische conditie gemaakt werd ging me te ver en daardoor reageerde ik emotioneel', aldus de acteur.

Hij vervolgt: 'Ik wil hierbij mijn publiekelijke excuses aanbieden aan Chris. Wat ik deed kon niet en ik was verkeerd bezig. Ik schaam me voor wat ik heb gedaan en deze actie staat niet voor de man die ik wil zijn. Er is geen plek voor geweld in deze wereld vol liefde en vriendelijkheid.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore