Ga naar de inhoud
Entertainment

Panel De Enige Echte omvergeblazen: 'Niet te onderscheiden'

De Enige Echte Beeld © De Enige Echte

Kim Feenstra (36), Romy Monteiro (29), Jandino Asporaat (41) en Maik de Boer (61) hebben voor 'De Enige Echte' wekenlang keihard getraind om een act neer te zetten waar normaal gesproken alleen professionals zich aan wagen. Aan het panel bestaande uit Caroline Tensen (57), Edson de Graça (41) en Jamai Loman (35) de taak na ieder optreden de BN’er eruit te vissen. Alle performers dragen namelijk hetzelfde masker. Zal het panel de echte Maik, Jandino, Romy of Kim eruit weten te pikken?

Waar hun groepsgenoten kundig zijn in dans, Kung Fu, drum en illusionisme; zullen de BN’ers uit hun comfort zone moeten stappen om dezelfde kwaliteiten te laten zien én vooral niet uit de toon te vallen. Elk gezelschap treedt op met een speciaal masker dat een kopie is van het gezicht van de BN’er. Jandino en Kim nemen het in de eerste ronde tegen elkaar op, waarna het publiek zijn favoriete act kiest. Vervolgens laten Maik en Romy hun acts zien, waarbij ook een publieksfavoriet wordt gekozen. De verliezers zullen zichzelf moeten onthullen. Uiteindelijk beslist het publiek in een finale met de winnaars van de eerste ronde wie de beste van de avond is.

"Ik hoop heel kritisch te zijn, maar ik heb al begrepen dat er zó hard gerepeteerd is en dat ze echt heel goed zijn", vertelt panellid Caroline als presentatrice Nikkie de Jager haar naar haar tactiek vraagt. "Dat is heel knap, dat ze niet te onderscheiden zijn van de mensen die het dagelijks doen." Ook Edson denkt het lastig te krijgen, al kent hij Jandino vrij goed. "Jandino is best wel gespierd en traint volgens mij 26 uur per dag. Dus als ze allemaal heel slank zijn en er zit opeens één bonk bij, dan weet ik het wel heel snel."

Nikkie
Lees ook:
Nikkie de Jager presenteert De Enige Echte: 'Trots op resultaat'

Het is aan Jandino om de avond af te trappen, en hij gaat er helemaal voor. De komiek, die 'totaal niet sportief' is, moet een Kung Fu-act opvoeren. En dat vergt de nodige oefening. "Ik dacht dat ik niet zo lenig was, en nu weet ik het zeker. (…) Het is gewoon stijf", concludeert hij na de eerste training. Na het optreden is de jury volkomen sprakeloos. "Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen", vertelt Jamai. "Je bent aan het genieten van de fantastische act die ze hebben neergezet, heel knap. Maar ondertussen moet je ook gaan ontdekken wie de enige echte Jandino is."

Kim, die volgens zichzelf alleen een goede danseres is met een borreltje op in de club, krijgt de opdracht een choreografie te leren en op te voeren. "Ik ben iemand die heel snel gefrustreerd raakt als het me niet lukt, maar ik zeg altijd: bij mij is opgeven geen optie", aldus Kim. En dat doet het model dan ook niet. Kim weet een spetterend optreden neer te zetten en blaast het panel omver. "Ik zie het gewoon niet", roept Caroline onder de indruk tijdens het optreden. "Niet normaal!" 

Ook de jury, de mensen in de zaal, zijn onder de indruk en stemmen haar de finale in. Dat betekent dat Jandino zich als eerste moet onthullen. Alleen Caroline en Edson weten te raden achter welk masker hij schuilgaat. "Wat echt moeilijk was, was om hier te moeten staan en niet te lachen", vertelt de grappenmaker na zijn onthulling. 

Kim
Lees ook:
Kim Feenstra: 'Waarom zijn wij vrouwen zo hard voor onszelf en elkaar?'

Ook Maik heeft de afgelopen weken hard getraind, alleen dan met drums. En dat belooft wat want de stylist verklaart 'absoluut niet muzikaal' te zijn. Maar dat vindt hij niet de grootste uitdaging: "Waar ik het meest gestrest over ben is dat ik gewoon naast vijf heteromannen sta. Ik ben natuurlijk een beetje een flamboyante man met losse polsen", legt hij uit. "Maar ik moet van Sylvester stoer en mannelijk daar staan."

Ondanks zijn eerdere zorgen gaat het Maik goed af, maar ook Romy - wiens moeder assisente is geweest bij Hans Kazàn - zet een overtuigende act neer. "Ik vind het heel bijzonder om dit vandaag te mogen doen, want al heel mijn leven kijk ik naar illusies en denk ik: hoe dan?" vertelt ze in een video voorafgaand aan haar optreden. Caroline kan de echte Romy er dan ook niet uitpikken. "Ze waren alle vijf zo snel ook, en je zit er ook bovenop... eigenlijk irriteert het me mateloos. Eigenlijk vind ik het helemaal niet leuk dit." Toch weet ze het juist te raden: de echte Romy zit in het paarse pak. Helaas ligt de actrice uit het spel. "Wat een avontuur om dit te mogen doen met superprofessionals. Het zijn écht, écht hele goede meiden. Het is ontzettend moeilijk überhaupt om deze acts te doen. Ik heb ontzettend veel respect gekregen voor de meiden", aldus Romy.

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat maakt eerste zwarte superheldenfilm in Europa

Maik en Kim nemen het in de finale tegen elkaar op in dezelfde discipline die ze eerder hebben getoond, alleen met één persoon minder, zodat de kans op ontmaskering nóg groter is. De panelleden denken na het optreden van het model dan ook te weten achter welk masker ze zich schuilhoudt: blauw. Volgens Jamai was blauw minder ingespeeld op de groep en liet ze tijdens de act een paar steekjes vallen. Edson viel het vooral op dat de blauwe danseres een 'bellissima' pose aannam tijdens de dans. Ook Caroline gaat voor blauw. "Ik denk dat blauw hier en daar een time-foutje maakte en ook gewoon te ver eindigde soms, en ook anders eindigde in de laatste pose", legt ze uit. 

Het panel is meer verdeeld over wie de echte Maik is na zijn tweede optreden. Jamai denkt dat hij in het groen gehuld is vanwege de grote handen. Ook Caroline gaat voor groen, terwijl Edson denkt dat het blauw is. Uiteindelijk is het als eerste aan Maik om zich te onthullen, Kim wordt door het publiek uitgeroepen tot winnares van de avond en mag zich later pas bekendmaken. Alleen Edson heeft het goed. "Ik ken die twee natuurlijk zo goed op links, ik dacht: oh help", vertelt Maik. "Ik vind het zo leuk dat ik jullie misleid heb, want ik was zó bang voor Caroline en Jamai."

Carole
Lees ook:
Carole Baskin reageert op foto Romy Monteiro

Als het tijd is voor Kim om haar masker af te zetten kiezen Caroline en Jamai voor blauw, terwijl Edson last minute naar geel switcht. Maar Kim zit inderdaad in het blauwe pak! "Ik ben heel blij", laat ze na afloop weten. "Zonder de meiden en zonder Oxygen had ik het uiteraard gewoon niet gekund. Het was pittig, maar we hebben ervan genoten!"

De Enige Echte kijk je terug bij Videoland.

Dit is de winnaar van De Enige Echte

02:26