Entertainment

Opgelicht stel ten einde raad in Uitstel van Executie: 'Moegestreden'

28 maart 2022 21:58 Aangepast: 28 maart 2022 21:58
Beeld © Videoland

Als Rianne en Brian een aantal jaar geleden hun eerste huis kopen, huren ze een aannemer in voor een heuse 'droomverbouwing'. Helaas voor de twee loopt het anders af dan verwacht: de aannemer stopt er halverwege de klus mee én gaat er met het geld vandoor. Rianne en Brian blijven achter met een huis dat niet af is en zijn ook nog eens een ton lichter. Martijn Krabbé besluit om de twee samen met zijn team van experts te gaan helpen.

"Het is nog erger dan we dachten"

Als Rianne en Brian op zoek zijn naar een aannemer, besluiten ze voor een bekende te gaan. Ze huren de vader van een vriend van Brian in en hebben er de volste vertrouwen in. Al snel blijkt dat vertrouwen geheel onterecht te zijn: de aannemer maakt er een rommeltje van en komt zijn afspraken niet na. Als hij halverwege de verbouwing er plotseling mee stopt, laat hij het stel achter met een huis dat 'total loss' is. En daar blijft het niet bij, want alles wat hij wél gedaan heeft, blijkt niet goed gedaan te zijn. De verbouwing moet dus eigenlijk weer helemaal opnieuw worden gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Budgetcoach in Uitstel van Executie schrikt van situatie: 'Erger wordt het niet'

Geld om opnieuw te verbouwen is er echter niet, want de aannemer is van tevoren betaald en wil het geld niet teruggeven. Rianne en Brian starten een rechtszaak tegen de aannemer en worden in het gelijk gesteld. De aannemer blijkt echter sluw te werk te zijn gegaan: hij heeft geen rekening, woning of voertuig op zijn naam staan, waardoor er op papier niks bij hem te halen valt. Rianne en Brian zitten hierdoor alsnog met een groot probleem en de twee zien door de bomen het bos niet meer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Andrea ziet laatste wens in vervulling gaan in Uitstel van Executie

Dat het erg is, blijkt wel als bouwkundige Duncan Abrahams een kijkje komt nemen. De verbouwing blijkt namelijk niet aan de eisen van de gemeente te voldoen, wat betekent dat die sowieso gesloopt moet worden. "Het is nog erger dan we dachten", zo concludeert Duncan na zijn ronde te hebben gedaan. Het stel heeft daarom twee keuzes: ze kunnen proberen het huis te verkopen en zelf een nieuwe woning te kopen óf ze moeten de verbouwing geheel opnieuw laten uitvoeren en in het huis blijven wonen. Hoe je het ook went of keert, er is geld nodig en budgetcoach Eef van Opdorp krijgt de taak om dit geld ergens vandaan te halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uitstel van Executie neemt verrassende wending: 'Het is een wonder'

Als Brian en Rianne de twee opties voorgeschoteld krijgen, besluiten ze hun huis te verkopen zodat ze er in één keer vanaf zijn. Iets wat Martijn goed kan begrijpen. "Ze zijn compleet moegestreden en zo kunnen ze weer een nieuw begin maken." Door te verhuizen zijn ze in zekere zin ook van de aannemer af, die bij de twee in de straat woont en die ze dus nog regelmatig moeten zien. Het huis voor een goede prijs verkopen is nog zo makkelijk niet, gezien het feit dat de nieuwe bewoners een flinke verbouwing moeten gaan. Toch lukt het makelaar Alex van Keulen wonderbaarlijk genoeg om iemand te vinden die geïnteresseerd is én die ook nog eens meer dan de vraagprijs wil betalen.

Dit betekent dat Rianne en Brian op zoek kunnen gaan naar een nieuwe woning. De twee boffen, want Alex heeft een huis voor ze gevonden dat nog niet op de markt is, in hun huidige buurt ligt én aan al hun wensen voldoet. Het stel besluit een bod te doen en als niet veel later blijkt dat deze wordt geaccepteerd, ziet hun toekomst er weer een stuk rooskleuriger uit. 

Uitstel van executie is elke maandagavond te zien om 20.31 op RTL 4. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore