Ga naar de inhoud
Entertainment

Vriendjes mochten vroeger niet altijd bij Rafael van der Vaart thuis spelen

Rafael van der Vaart Beeld © ANP

Hoe hecht de woonwagengemeenschap is, is iets waar Rafael van der Vaart (39) over kan meepraten. Maar opgroeien op het kamp - in zijn geval in Heemskerk - heeft ook een keerzijde, weet hij. In 'Veronica Superguide' vertelt de de voormalig profvoetballer dat de ouders van een paar vriendjes vroeger moeite hadden als hun zoon met Rafael mee naar huis wilde.

"Als ik vroeger vriendjes mee naar huis wilde nemen, waren hun ouders soms ‘bangig’"

In de RTL5-serie Bij ons op het kamp, dat op donderdag 31 maart van start gaat, krijgt Nederland een inkijkje in de hechte gemeenschap waar veel vooroordelen over zijn. Zo lieten ouders vroeger lang niet altijd toe dat hun kind bij Rafael van der Vaart over de vloer kwam. 

"Als ik vroeger vriendjes mee naar huis wilde nemen, waren hun ouders soms ‘bangig’. Mijn vriendjes mochten van hun ouders dan ook niet altijd bij mij spelen", vertelt Rafael. "Mijn moeder moest vroeger ook eens net als alle ouders van buitenlandse kindjes een formulier invullen, waarop stond dat ik op het gebied van taal extra aandacht nodig had. Terwijl wij ook gewoon Nederlanders waren!"

Rafael
Lees ook:
Rafael van der Vaart en Estavana Polman vieren liefdesjubileum

Rafael heeft vooral warme herinneringen aan zijn tijd in Heemskerk. Volgens de oud-voetballer gaan kampers voor elkaar door het vuur. Hij zag het leven op het kamp vroeger als een vakantie, alsof hij het hele jaar op de camping stond. 

Hoewel Rafael allang niet meer op het kamp woont, heeft hij wel gebruiken van vroeger overgenomen. "Dat gastvrije uit mijn jeugd krijgen mijn kinderen in hun opvoeding ook mee. Bij ons thuis kan ook alles. Als jij langskomt, ben je welkom. Al ben je met twee vrienden, geen probleem. Dan staat de koffie klaar."

Estavana
Lees ook:
Estavana vindt ruzies met Rafael bijleggen lastig: 'Niet zo'n prater'

Ondanks hun stukgelopen huwelijk steunen Rafael en Sylvie Meis elkaar nog steeds. Zo komt Sylvie regelmatig met haar man Niclas over de vloer bij Rafael en Estavana in Esbjerg en kijkt Rafael trouw naar Love Island dat door Sylvie wordt gepresenteerd.

Sylvie Meis presenteert Love Island: 'Rafael is fan van deze show'

01:56

Het interview met Rafael is nu te lezen in Veronica Superguide.