Ga naar de inhoud
Entertainment

Tim Hofman en Ireen Wüst te gast bij College Tour

Tim Hofman en Ireen Wust Beeld © ANP

Onder anderen Tim Hofman (33), Ireen Wüst (35) en Christine Lagarde (66) zijn te gast in het nieuwe seizoen van 'College Tour'. De nieuwe uitzendingen, waarin studenten onder toeziend oog van presentator Twan Huys (58) vragen mogen stellen aan de gasten, zijn vanaf 24 april te zien bij NPO 2. In totaal komen zes personen langs bij het KRO-NCRV-programma, maar de overige drie namen zijn nog niet onthuld.

BNNVARA-presentator Tim Hofman zal onder meer bevraagd worden over zijn programma BOOS, dat aandacht besteedde aan grensoverschrijdend gedrag bij talentenprogramma The Voice. Meerdere vermeende slachtoffers deden hun verhaal bij het programma. De uitzending werd miljoenen keren bekeken.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman meest invloedrijke persoon volgens de Media100

Met Ireen Wüst zal het uiteraard gaan over haar indrukwekkende schaatscarrière, die zij pasgeleden afsloot. Met dertien olympische medailles is Ireen de succesvolste Nederlandse sporter op de Olympische Spelen ooit. Daarnaast was zij de eerste die erin slaagde om bij vijf opeenvolgende Olympische Spelen een gouden medaille te veroveren.

Verder wordt ook Christine Lagarde bevraagd, de voorzitter van de Europese Centrale Bank. Met haar wordt onder meer besproken hoe zij erin slaagt 'dat de euro in stabiel vaarwater blijft' in deze bewogen tijden. Christine werd in 1999 de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van het Amerikaanse advocatenkantoor Baker & McKenzie en in 2011 de eerste vrouwelijke directeur van het Internationaal Monetair Fonds.

Sietse
Lees ook:
Sietse Bakker sprak lang met teleurgestelde Ilse na College Tour

Studenten kunnen zich aanmelden voor de uitzendingen via de website van KRO-NCRV.