Ga naar de inhoud
Entertainment

Renze weet nog steeds echte reden niet achter stoppen De Vooravond

Beeld © ANP

Renze Klamer (33) heeft zondagavond bij 'Humberto' voor het eerst in een talkshow gereageerd over het plotseling stoppen van de BNNVARA-show 'De Vooravond' die hij samen met Fidan Ekiz (45) presenteerde. "De setting was ook een beetje om van in de lach te schieten, omdat het zo absurd was", vertelt de presentator over het moment waarop hij hoorde dat de stekker uit het programma werd getrokken.

"Ik word er niet vrolijker van als ik er de hele dag mee bezig ben"

Renze was op vakantie op Curaçao toen hij hoorde dat De Vooravond geen derde seizoen kreeg. "Ik stond op een bootje in het water rondom Curaçao. Ik stond met allemaal vrolijke mensen om me heen en toen had ik de directeur aan de lijn, die me vertelde dat het programma ging stoppen. De ochtend daarna ging er een mailtje uit", vertelt hij. Vanwege het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland moest de familie van Renze het nieuws via een persbericht vernemen.

Marcel
Lees ook:
Marcel van Roosmalen is jaloers op Renze Klamer

Vlak na het nieuws was Klamer 'woedend', zegt hij. "Het was meer de verbazing. Je denkt: hè, wat gebeurt hier nou?" De presentator had geen moment aan zien komen dat De Vooravond geen vervolg meer kreeg. "Ik had verwacht dat ik nog jarenlang dat programma zou maken."

Renze
Lees ook:
Renze Klamer sluit maken entertainmentprogramma's niet uit

De Vooravond werd vanwege 'een gebrek aan urgentie' onverwachts van de buis gehaald door BNNVARA. "Urgentie lijkt mij echt een kulwoord, want we bespraken iedere dag het nieuws van de dag." Waarom BNNVARA dan wel besloot de stekker uit De Vooravond te trekken, weet Renze niet. "De ware reden heb ik niet kunnen achterhalen. Het heeft geen zin meer om het te onderzoeken. Ik krijg het programma niet terug. Ik word er niet vrolijker van als ik er de hele dag mee bezig ben. Dus wat heb ik er dan aan?"

Renze
Lees ook:
Renze Klamer tekent contract bij RTL: 'Dé plek om carrière voort te zetten'

Dinsdag werd bekendgemaakt dat Renze aan de slag gaat bij RTL. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend. De presentator is vanaf augustus met zijn eigen talkshow te zien bij de zender. Het programma is dan de hele maand elke werkdag te zien bij RTL 4.

Renze nam zelf het initiatief om aan te kloppen bij Peter van der Vorst, de programmadirecteur van RTL. De presentator belde Van der Vorst op en die was blij verrast, zo vertelde de tv-directeur dinsdag aan RTL Boulevard. Wat Renze nog meer gaat doen, wordt later bekend. "Er zijn plannen, maar ik kan nog geen titels of bepaalde programma's noemen."

Renze
Lees ook:
Renze Klamer weer aan het werk na ontslag bij de Vooravond