Ga naar de inhoud
Entertainment

Advocaat Sébas Diekstra ziet terugkeer The Voice niet zitten

The Voice of Holland Beeld © ANP

Advocaat Sébas Diekstra (41), die meerdere vermeende slachtoffers rondom programma 'The Voice of Holland' bijstaat, ziet het niet zitten dat de talentenjacht terugkeert op televisie zolang geen grondig onderzoek is verricht. Dat zegt hij tegen 'Shownieuws' na uitspraken die Chantal Janzen (43) deed in een interview met 'De Telegraaf'. Hierin zegt de presentatrice dat 'The Voice' een mooi format is en dat het terug zou keren op televisie als zij de keuze mocht maken.

"Van terugkomen op televisie zou geen sprake mogen zijn zolang er nog geen grondig onderzoek is verricht"

"Van terugkomen op televisie zou geen sprake mogen zijn zolang er nog geen grondig onderzoek is verricht naar de misstanden door een onafhankelijke instantie", zegt de advocaat tegen Shownieuws. "Uiteraard moet dat onderzoek zich ook richten op de rol van het management. Vervolgens zou er een grondige herziening moeten komen van het systeem van begeleiding en nazorg van kandidaten. Met daarbij de noodzakelijke waarborgen om te voorkomen dat er ooit nog een onveilige omgeving kan ontstaan zoals die er blijkt te zijn geweest."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman duikt na The Voice in toeslagenaffaire

Verder noemt hij het 'vrij problematisch' dat er nog oud-deelnemers en medewerkers van het programma zijn die zich 'nog niet durven uitspreken'. "Dit maakt dat er voorlopig nog geen zicht zal zijn op een volledig beeld van de misstanden binnen de productie." Wel geeft Sébas toe dat een aantal cliënten heeft aangegeven dat The Voice een 'mooi en ook belangrijk concept is' voor artiesten.

Chantal
Lees ook:
Chantal Janzen verwacht terugkeer van The Voice: 'Mooie middelvinger'

"Ik denk dat het wel terugkomt, maar dat baseer ik op niets. Het is wat ík zou doen. Omdat het programma klopt", zegt Chantal zaterdag in De Telegraaf. Ze heeft het RTL-programma sinds 2019 gepresenteerd. Ze vindt The Voice 'een heel mooi format' en het maakt haar boos dat dat nu 'door een paar rotte appels' is verpest. "Ik maak veel andere mooie programma’s. Maar iedereen in de tv-wereld kan zien dat dit een heel mooi format is. Hoe leuk The Voice is voor mensen met talent", zegt ze. "En bedenk even: we hadden alles al opgenomen tot aan de liveshows. Stel je voor hoe vervelend het is als je zo ver bent gekomen. Ook daarom ben ik boos. Er zijn bovendien zoveel mensen achter de schermen die hun ziel en zaligheid hebben gegeven voor dat programma."

'Er
Lees ook:
'Er zijn nog veel meer slachtoffers van The voice of Holland'

Meerdere vrouwen hebben melding gemaakt van hun ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Zij deden in de onlineserie BOOS hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur.

Aantijgingen The Voice geen invloed op relatie Ali B

08:55