Entertainment

Oekraïense president Zelenski in gesprek over rol bij de Oscars

26 maart 2022 11:58 Aangepast: 26 maart 2022 13:04
Volodymyr Zelensky Beeld © ANP

De Oekraïense president Volodimir Zelenski (44) zou in gesprek zijn over een bijdrage aan de uitreiking van de Oscars op zondag. Ingewijden vertellen aan de 'New York Post' dat de president in gesprek is met de organisatie van de awardshow over een mogelijke boodschap of live-inbelmoment.

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de belangrijkste filmprijzen van de wereld, weet naar verluidt niet of het een goed idee is. De organisatie zou twijfelen over het feit dat de uitreiking apolitiek is. De Amerikaanse tv-zender ABC, die de show uitzendt, zou wel willen dat Zelenski te zien is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beyoncé zingt haar genomineerde nummer tijdens Oscars

Comedian Amy Schumer, een van de presentatrices van de Oscars, zei eerder deze week dat ze het idee had gepitcht bij The Academy. In de talkshow van Drew Barrymore leek Amy te suggereren dat er geen interesse in was. "Ik ben niet bang om m'n nek uit te steken, maar ik ben niet degene die de show produceert."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoofdrolspeelster West Side Story niet welkom bij Oscars

Aanstaande zondag worden in het Dolby Theatre in Los Angeles voor de 94e keer de Oscars uitgereikt. En terwijl heel Hollywood druk is met het passen van jurken, innemen van maatpakken en het oefenen van speeches is er ook een hoop andere stress. Door corona is het tot het laatste moment spannend: wie test positief en wie niet?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore