Ga naar de inhoud
Entertainment

Jandino Asporaat maakt eerste zwarte superheldenfilm in Europa

Jandino Asporaat Beeld © ANP

De broers Jandino (41) en Kenneth Asporaat werken aan een animatiefilm over een zwarte held, 'Blackstar'. Het is volgens de makers de eerste zwarte Europese superheldenfilm. Dit betekent dat de film louter zwarte personages kent en door een grotendeels zwarte cast en crew wordt gemaakt. 'Blackstar' moet in 2025 in de bioscopen te zien zijn. Dat heeft Het Huis van Asporaat, het productiehuis van de broers, zaterdag bekendgemaakt.

"De noodzaak om nieuwe helden te creëren en andere verhalen te vertellen is immens groot"

Blackstar vertelt het verhaal van de onbezonnen Prince en zijn rebelse zus Aisha die onbedoeld de superkrachten van hun grootouders erven. Ze ontdekken dat ze afstammen van de planeet Blackstar en moeten gedwongen de strijd aan met Atorn Victus, die wraak wil nemen op de bewoners van Blackstar die hem zijn superkracht afnamen. Opeens ligt de balans tussen goed en kwaad in de handen van twee Rotterdamse kinderen.

Zoontje
Lees ook:
Zoontje Jandino Asporaat doet bevalling na: 'Je bent niet oké in je hoofd'

Het scenario is geschreven door de broers Asporaat en Michel Bonset. Naast de animatiefilm verschijnt in 2024 de eerste editie van het gelijknamige stripboek over Blackstar. De broers Asporaat werken samen met animatiestudio's Klomp! uit Rotterdam en het Haagse Anikey Studios van filmmaker Albert 't Hooft. Anikey maakte onder meer de bioscoopfilm Trippel Trappel. Het is nog niet bekend welke acteurs de hoofdrollen gaan inspreken.

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat opnieuw vader geworden

"Net als veel kinderen droomde ik van het hebben van superkrachten", vertelt Jandino Asporaat. "Alles kunnen doen wat je je maar kan inbeelden. Inmiddels ben ik heel veel jaartjes ouder, maar ben ik nooit gestopt met geloven. Toen ik hoorde dat wij de eerste Europese superheldenanimatie met een zwart hoofdpersonage mochten maken heb ik letterlijk gevlogen."

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat hervat tournee in april

Kenneth Asporaat is behalve producent en schrijver van het script ook de auteur van het stripboek. Het stripboek wordt uitgegeven door Rose Stories, bekend van het journalistieke kookboek Melk & Dadels en Bedtime Stories. "De noodzaak om nieuwe helden te creëren en andere verhalen te vertellen is immens groot", stelt Kenneth Asporaat. "Waar het om gaat is representatie in alle lagen van de samenleving. Blackstar is voor die kleine jongen en dat kleine meisje die elke dag in de spiegel kijken en zich een superheld mogen voelen."

Jandino
Lees ook:
Jandino Asporaat niet in theater: 'Standpunt blijft hetzelfde'

Jandino Asporaat heeft door corona twee jaar de tijd gehad om te werken aan zijn nieuwe theatervoorstelling Perspectief en vanaf april is het resultaat dan eindelijk te bewonderen. De cabaretier hoopt met zijn soloshow fans te inspireren verder te kijken dan hun neus lang is en bespreekt ook hoe het is om voor de derde keer vader te zijn.

Jandino heeft geen spijt van kritiek op coronapas: 'Blijf bij jezelf'

01:56