Ga naar de inhoud
Entertainment

Chantal Janzen verwacht terugkeer van The Voice: 'Mooie middelvinger'

Chantal Janzen en Martijn Krabbé Beeld © ANP

Als het aan Chantal Janzen (43) ligt, keert 'The Voice of Holland' weer terug op televisie, ondanks de aan het licht gekomen misstanden over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens haar is de zangshow niet voorgoed afgeschreven.

"Ik vind het ook een mooie middelvinger naar de verknipte mensen die daar op de verkeerde plekken zaten"

"Ik denk dat het wel terugkomt, maar dat baseer ik op niets. Het is wat ík zou doen. Omdat het programma klopt", zegt de presentatrice, die sinds 2019 het RTL-programma presenteerde, zaterdag in De Telegraaf. "Ik vind het ook een mooie middelvinger naar de verknipte mensen die daar op de verkeerde plekken zaten. De rotte appels eruit flikkeren, de fruitschaal schoonmaken, het gezonde fruit terugdoen of nieuw kopen."

'Er
Lees ook:
'Er zijn nog veel meer slachtoffers van The voice of Holland'

Chantal vindt The Voice 'een heel mooi format' en het maakt haar boos dat dat nu 'door een paar rotte appels' is verpest. "Hoe leuk The Voice is voor mensen met talent", zegt ze. "En bedenk even: we hadden alles al opgenomen tot aan de liveshows. Stel je voor hoe vervelend het is als je zo ver bent gekomen. Ook daarom ben ik boos. Er zijn bovendien zoveel mensen achter de schermen die hun ziel en zaligheid hebben gegeven voor dat programma. En bijvoorbeeld al tien jaar alleen The Voice deden en daar financieel afhankelijk van waren. Dat is verpest door een paar rotte appels."

Nog
Lees ook:
Nog een oud-kandidaat van The Voice doet melding over aanranding

Meerdere vrouwen hebben melding gemaakt van hun ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Zij deden in de onlineserie BOOS hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur.

ITV:
Lees ook:
ITV: 'Hoge kosten geen invloed op kwaliteit onderzoek The Voice'

Het is inmiddels alweer zo'n twee maanden geleden dat Tim Hofman een beerput opentrekt als hij de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht brengt. De politie krijgt allerlei meldingen en aangiften, maar betrokkenen vertellen ons nu dat het allemaal veel te langzaam verloopt. Sterker nog: er is nog steeds geen officieel onderzoek. De zenderbazen van NPO, RTL en Talpa spraken hierover met de staatssecretaris van Cultuur en Media en die komen wél in actie.

John: 'The Voice-onderzoek gaat nog veel langer duren'

05:21