Ga naar de inhoud
Entertainment

MEAU grote winnaar 3FM Awards 2022

MEAU Beeld © ANP

Goldband en MEAU (21) zijn donderdag de grote winnaars geworden van de 3FM Awards. Beide Nederlandse acts wisten tijdens de uitreiking in 013 Poppodium in Tilburg twee van hun drie nominaties te verzilveren. Ook Froukje (20), S10 (21), Bazart en Kensington vielen in de prijzen.

Het Haagse trio Goldband nam de prijs voor Beste Groep mee naar huis en liet daarmee De Staat, Chef'Special, Son Mieux en Kensington achter zich. Voor de plaat 'Betaalbare Romantiek' werd de groep daarnaast bekroond met de prijs voor Beste Album. De groep maakte ook nog kans op de prijs voor Beste Song, maar die ging met MEAU mee naar Utrecht. Ze kreeg hem voor haar monsterhit 'Dat Heb Jij Gedaan'. De 21-jarige zangeres won ook de 3FM Talent Award.

S10
Lees ook:
S10 zingt De Diepte voor het eerst voor publiek

Froukje werd uitgeroepen tot Beste Artiest. Ze won daarmee van Snelle, S10, Jett Rebel en Maan. S10, die namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Turijn gaat, won wel de categorie Beste Samenwerking voor het nummer 'Onderweg'. Dat maakte ze met de Belgische indie-popgroep Bazart.

Kensington
Lees ook:
Kensington bekroond met 3FM Legend Award

De tweede Legend Award ooit ging donderdag naar Kensington. De band rond frontman Eloi Youssef kreeg de prijs voor zijn bijzondere bijdrage aan de muziekindustrie. De groep sloot de avond in 013 ook af met zijn grootste hits. De zanger stapt komende herfst na 15 jaar uit de groep omdat hij toe is aan iets anders.

De jaarlijkse publieksprijzen van radiostation NPO 3FM werden voor het eerst in twee jaar weer in aanwezigheid van live publiek uitgedeeld. De avond in Tilburg werd gepresenteerd door 3FM-dj’s Eva Koreman en Frank van der Lende.

Frank
Lees ook:
Frank van der Lende: '3FM Awards voelt weer als vanouds'