Ga naar de inhoud
Entertainment

Kensington bekroond met 3FM Legend Award

Kensington Beeld © ANP

Kensington is donderdag bekroond met de 3FM Legend Award, een juryprijs voor degene die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de muziekindustrie. De Utrechtse band kreeg de prijs tijdens de uitreiking van de 3FM Awards in 013 Poppodium in Tilburg. Zanger Eloi Youssef (34) zei bij de ontvangst geraakt te zijn door de toekenning van de prijs.

"Ik denk dat dit onze laatste award is die we samen winnen"

"Dit raakt me wel. Ik denk dat dit onze laatste award is die we samen winnen", zei de zichtbaar geëmotioneerde Eloi. Met zijn dankwoord doelde de zanger op zijn naderende afscheid van de groep. De zanger gaf vorig jaar te kennen dat hij het na vijftien jaar Kensington tijd vindt voor iets anders. De groep zal later dit jaar nog een aantal afscheidsconcerten geven.

Giorgio Hokstam: 'Zanger van Kensington lastig te vervangen'

03:57
Frank
Lees ook:
Frank van der Lende: '3FM Awards voelt weer als vanouds'

De jury van de 3FM Legend Award roemt in het juryrapport onder meer de zogenoemde 'Kensingtonsound'. "Groots, meeslepend en met krachtige teksten. Vanaf het begin klonk Kensington alsof ze klaar waren voor de grote podia die zouden volgen, ambitieus en vastberaden. Inmiddels zijn we zes albums, vele poppodia en uitverkochte stadions verder en ligt de wereld aan hun voeten", valt er in te lezen.

Kensington
Lees ook:
Kensington kondigt extra afscheidsconcert aan

De groep van Elois, gitarist Casper Starreveld, drummer Niles Vandenberg en bassist Jan Haker, kreeg voorafgaand aan de uitreiking een eerbetoon in de vorm van beelden van de hoogtepunten in hun carrière. De groep zal de 3FM Awards donderdag ook afsluiten door hun grootste hits te spelen.

Het is de tweede keer ooit dat de 3FM Legend Award is uitgereikt. In 2021 viel de primeur ten deel aan Jan Smeets, nadat hij na vijftig edities afscheid nam als directeur van het Limburgse festival Pinkpop.

Kensington
Lees ook:
Kensington kondigt extra afscheidsconcert aan