Entertainment

EO onder vuur om omstreden multimiljonair in Waar doen ze het van?

24 maart 2022 20:30
Beeld © EO

De EO krijgt vanwege het programma 'Waar doen ze het van?' bakken kritiek over zich heen nadat ze woensdag de omstreden multimiljonair Vasco Rouw een podium gaven. Iets wat bij veel mensen niet in goede aarde is gevallen. Tim Hofman (33) dook begin dit jaar in zijn YouTube-serie 'BOOS' al eens in Vasco's dubieuze cryptopraktijken, evenals het programma 'Radar'.

"Als de redactie hun huiswerk zou hebben gedaan was die oplichter niet uitgenodigd"

Een kleine miljoen mensen kregen woensdagavond in het programma Waar doen ze het van? tot hun verbazing een kijkje in de portemonnee van miljonair Vasco Rouw, die zonder problemen tienduizenden euro's betaalt voor een vakantie naar het Griekse Kos, in een dure sportauto rijdt en net een luxe boerderij in Emmen heeft gekocht. En dat kan makkelijk want de familie Rouw verdient elke maand zo’n 130.000 euro.

Vasco stopte al op zijn vijftiende met school om een gamebedrijf te beginnen. Tegenwoordig is hij multimiljonair en verdient hij zijn geld onder andere met investeringen in crypto. Verschillende kijkers vragen zich echter af of dat wel helemaal eerlijk gaat en brengen hem in verband met oplichtingspraktijken.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Geen schutting of erfgrens: extensions boosdoener Mr. Frank Visser

Twee maanden geleden was Vasco nog te zien in een BOOS-aflevering van Tim Hofman, die zijn omstreden praktijken over de cryptomunt Xpose - waaraan Vasco zijn naam verbond - aan de kaak stelde. Ook het programma Radar nam de omstreden gang van zaken al eens onder de loep, net als BNR-journalist Aäron Loupatty, die er een vierdelige podcast aan wijdde.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Tim Hofman neemt in emotionele aflevering afscheid van Kiki en Patrick

Het uitgavepatroon van de familie schoot daarom bij veel mensen in het verkeerde keelgat. '130.000 euro per maand... met het professioneel oplichten van anderen toch?’ tweet iemand. 'Waarom geeft de EO oplichters een podium?’ vraagt een ander zich af. 'Als de redactie hun huiswerk zou hebben gedaan was die oplichter niet uitgenodigd’, reageert een andere kijker gefrustreerd.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Vakbond van belastingdienstambtenaren doet aangifte tegen BOOS

Volgens de EO waren de opnames tussen juni en december 2021 en laten ze geen mensen meedoen waar - uit de informatie die zij hebben - strafbare zaken blijken. Tim Hofman laat aan RTL Boulevard weten dat hij momenteel niks kan zeggen over de zaak, maar zegt alles te zien en ermee bezig te zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore