Ga naar de inhoud
Entertainment

Expeditie-deelnemers spelen tactisch: 'Moeten bewust verliezen'

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

De verhoudingen in Kamp Zuid en Kamp Noord staan op scherp sinds de mix, maar sommige expeditieleden denken dat het in hun voordeel kan werken. Eén ding is zeker: de komende immuniteitsproef is van cruciaal belang voor beide kampen.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vijfde aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Ik denk dat ik echt een probleem met mezelf zou hebben als ik niet hard zou gaan"

Sinds de mix staan de verhoudingen in Kamp Zuid op scherp. Op het eiland zijn nog maar twee voormalig Kamp Zuiders over na het vertrek van Hugo: Dominique en Sebastiaan. Carlos wil dan ook bij zijn voormalig kampgenoten checken of, na zijn overwinning, alle neuzen dezelfde kant op staan over de komende proef. Voor hen is de proef verliezen namelijk niet het ergste dat er kan gebeuren. "Het is voor ons handig om te verliezen, omdat er nu drie voormalig Kamp Noorders in ons kamp zitten en twee Kamp Zuiders. Als we verliezen kunnen we nóg een iemand wegstemmen", aldus Edith. "Ik zou nooit zeggen dat ik zo’n tactische speler zou zijn, maar ik moet wel en ik vind het stiekem toch best wel leuk." Ook Carlos vindt het lastig, maar alles voor het 'hogere doel'.

Gaby
Lees ook:
Gaby Blaaser geeft Expeditie Robinson na Special Forces nog een kans

Ondanks de eerdere plannen is het toch Kamp Zuid die de proef wint, wellicht vanwege het feit dat Niels niet mee mag doen aan de proef om het eerlijk te houden (ze strijden vijf tegen vijf). "Eigenlijk voel ik dat er maar één keuze is om te maken: dat is om bij te dragen en te gaan geven. Onderaan de streep is mijn gevoel dat een topsporter niet kan zeggen: ik ga wel voor het verlies", aldus Edith. "Ik ben dicht bij mezelf gebleven en dit is wie ik wil zijn."

Carlos is het daarmee eens: "Expres verliezen vind ik echt heel naar, maar ik weet ook dat nu we hebben gewonnen... en mogen we de samensmelting halen - dat moet je eerst ook maar doorkomen, maar dan is de kans heel groot dat ik als eerste ga." Volgens Edith moet het drietal dan de conclusie trekken dat ze toch minder goed zijn in het spel dan de tegenpartij. "Ik denk dat ik echt een probleem met mezelf zou hebben als ik niet hard zou gaan."

Plottwist
Lees ook:
Plottwist in Expeditie Robinson: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Ondertussen is er in Kamp Noord ook het een en ander gaande. Vooral Jan wil weten hoe Thomas nu eigenlijk in het spel zit. Kunnen zijn oud-kampgenoten hem nog steeds vertrouwen? Of heeft hij zijn ziel verkocht aan de anderen? Hij denkt namelijk dat de wielrenner zich aan heeft gesloten bij Ferry, Niels en Mariana - al zit hij tussen wal en schip. "In het vorige kamp had ik ook zoiets van: jij bent een beetje een vreemde eend in de bijt. Dus hij blijft bij mij in het grijze gebied hangen", aldus de boer.

Zowel Niels als Bertie hebben nog een immuniteitsmunt, die ze tijdens de raad allebei inzetten. "Het werd toch wel een beetje heet onder mijn voeten", verklaart Niels. Toch blijkt het uiteindelijk niet nodig. Het is Jan die zijn spullen moet pakken. "Ik had er wel iets rekening mee gehouden, je probeert nog wat... maar als het zo is, is het zo."

Hugo
Bekijk ook:
Hugo Kennis kreeg enorme 'bitch slap'

Hugo moest vorige week het eiland verlaten. Tijdens de stemronde ontstond er een gelijke stand tussen hem en Carlos, waardoor de twee mannen moesten duelleren. Uiteindelijk was het de tv-kok die het veld moest ruimen.

Expeditie Robinson: All Stars is elke donderdagavond om 20.30 uur op RTL 4 te zien. Of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.

Hugo haalt uit: 'Onsympathiek hoe Edith reageerde tijdens duel'

00:58