Entertainment

Na schoolperikelen in De Luizenmoeder nu serie over voetbalouders

24 maart 2022 08:00 Aangepast: 24 maart 2022 12:58
Ilse Warringa in 'Luizenmoeder - De Film' Beeld © Johan Nijenhuis & Co.

Producent Hollands Licht ontwikkelt samen met 'Luizenmoeder'-ster Ilse Warringa (46) een nieuwe komische dramaserie. Ilse schrijft de scripts van 'Voetbalouders' en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk. Dat heeft Hollands Licht donderdag bekendgemaakt.

"Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar"

Voetbalouders wordt een komische dramaserie over "de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen", aldus de makers. In de serie maken we kennis met Lilian die door haar getalenteerde zoontje Levi nieuwkomer is op voetbalclub MJD’11. Ze blijkt maar moeilijk opgewassen tegen de botte omgangsvormen van voorzitter, kantinejuffrouw, trainer, coach en sommige andere fanatieke voetbalouders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse Warringa mist filmpremière Luizenmoeder door corona

"Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn", vertelt Ilse Warringa. "Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juich-verbod oplegden. Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter."

De actrice en regisseur prijst het voetbalveld als een plek "waar alle uithoeken van de Nederlandse samenleving zo innig samenkomen". Producent Maarten van Dijk van Hollands Licht zocht contact met Ilse op basis van de columns die zij sinds afgelopen herfst in het blad Hard Gras schrijft. "Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie", aldus Maarten. "Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ilse Warringa showt vol trots haar okselhaar: 'Ik heb er lang voor gespaard'

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op televisie te zien zal zijn. Producent Hollands Licht maakte recent series als Sluipschutters, Toren C, Flikken Maastricht en Red Light.

Flikken Maastricht is momenteel te zien op tv. We spraken de cast over het huidige seizoen. Je ziet het in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore