Ga naar de inhoud
Entertainment

Marcel van Roosmalen is jaloers op Renze Klamer

Marcel van Roosmalen en Renze Klamer Beeld © ANP

Podcastmakers Marcel van Roosmalen (54) en Gijs Groenteman (48) zijn jaloers op Renze Klamer (32). Dat zeggen zij in de nieuwe editie van hun podcast 'Weer een dag'.

"Wij hadden verdomme óók Peter van der Vorst moeten bellen"

De twee mannen proberen al lange tijd duidelijk te maken in hun gesprekken dat zij graag een talkshow bij de NPO willen hebben. Maar Renze Klamer heeft gewoon RTL benaderd en heeft direct gekregen wat hij wenste.

Renze
Lees ook:
Renze Klamer tekent contract bij RTL: 'Dé plek om carrière voort te zetten'

"Renze heeft ons zien klungelen met NPO-baas Frans Klein", stelt Marcel in de podcast. "Die dacht: dat kan beter en is meteen de juiste man gaan bellen, RTL-baas Peter van der Vorst. Die zijn een hapje gaan eten en het was meteen rond. Wij hadden verdomme óók Peter van der Vorst moeten bellen. Die stempelt dat meteen af. Maar nee, wij kiezen voor Frans Klein."

Tegelijkertijd snapt Marcel ook wel dat RTL heeft gekozen voor Renze Klamer. "RTL is een gezellige familiezender en je haalt met Renze geen ellende in huis - dat moet je er tegenwoordig bij zetten", analyseert hij. "Hij is multi-inzetbaar en een megatalent, hij wil best een keer Eilandpraat doen of een spelletje. Bovendien kan RTL Renze gebruiken om Humberto onder druk te zetten, die veel te veel zelfvertrouwen krijgt. De zogenoemde Art Rooijakkers-functie."

Renze
Lees ook:
Renze Klamer sluit maken entertainmentprogramma's niet uit

De twee mannen hebben overigens al een eigen programma bij NPO, Media Inside. RTL en Renze, die voorheen bij NPO de getorpedeerde talkshow De Vooravond presenteerde, maakten dinsdag bekend dat zij een samenwerking voor twee jaar aangaan. Vanaf augustus is Renze bij de zender te zien in zijn eigen talkshow op de late avond.

'Zonde dat Renze met zoveel potentie niet tot zijn recht kwam'

04:09