Ga naar de inhoud
Entertainment

Robin Martens vindt 'mishandelde' politieagent een naar mens

Beeld © ANP

Robin Martens (30) hoopt dat de waarheid rondom het incident met een politieagent in 2019 boven tafel komt. De actrice zegt in gesprek met 'Fabulous Mama' opnieuw dat ze hem enkel een duw gaf en tegen hem schreeuwde, zoals ze vlak na het incident al zei toen ze aanschoof in 'Beau'.

"Er waren veel getuigen, maar zeven van hen waren politieagenten. Dan is het eigenlijk al een verloren zaak"

In september 2019 raakte de oud-soapie in opspraak. Ze werd ervan beschuldigd een politieagent te hebben mishandeld. Daarvoor kreeg ze een taakstraf van 45 uur opgelegd. Robin, die tot voor het incident nooit met de politie in aanraking kwam, heeft nooit kunnen bedenken dat ze zoiets zou meemaken. De corruptie die je in films of series ziet, bestaat volgens haar ook in Nederland.

"Er zijn nare mensen op deze wereld en die agent is één van hen. Dat durf ik wel te stellen als je liegt dat ik je acht keer heb geslagen. En als je beweert dat je op de grond hebt gelegen, terwijl dat absoluut niet het geval was. Er waren veel getuigen, maar zeven van hen waren politieagenten. Dan is het eigenlijk al een verloren zaak, want die agenten houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd."

Robin
Lees ook:
Robin Martens blijft mishandeling agent ontkennen: 'Die leugens'

Robin zegt dat 'haar ogen zijn geopend' en dat ze bijna geen nieuws meer kijkt sinds het voorval. "Nadat het incident in de pers was geweest, kreeg ik allerlei privéberichten waarin stond dat ik dood moest en dat ik een hulpverlenersmishandelaar was", vertelt ze.

"Ik heb in die tijd bijna de verkeerde keuze gemaakt. Ik wilde niet meer. Ik sloot mezelf een maand lang op in m’n huis, omdat ik niet naar buiten durfde. Ik was bang dat mensen mij als 'die agentmishandelaar' zagen. Heel moeizaam ben ik uit dat diepe dal geklommen."

Volgers
Lees ook:
Volgers onder de indruk van foto Robin Martens

Het hele interview met Robin Martens lees je in de nieuwste editie van Fabulous Mama.