Ga naar de inhoud
Entertainment

Roddelpraat in hoger beroep in zaak tegen Famke Louise: 'We gaan winnen'

Jan Roos en Dennis Schouten Beeld © ANP

Het onlineprogramma 'Roddelpraat' gaat in hoger beroep na de uitspraak van het kort geding dat Famke Louise (23) tegen hen had aangespannen. Dat maken makers Jan Roos (45) en Dennis Schouten (26) vandaag bekend. De rechter oordeelde eerder dat Jan en Dennis de aflevering waarin zij een onuitgebracht nummer van Famke Louise bespraken offline moesten halen, omdat zij de privacy van de zangeres hadden geschonden.

"We hebben genoeg binnengehaald om de strijd aan te gaan"

In de aflevering bracht Dennis de disstrack van Famke Louise in verband met het mogelijk seksueel misbruik door Ali B. De zangeres eiste in een kort geding dat een YouTube-uitzending van hun juicekanaal Roddelpraat offline werd gehaald, omdat Jan en Dennis ten onrechte suggereerden dat de zangeres door haar voormalige manager Ali B zou zijn misbruikt. Ook deelden ze een nooit uitgebracht liedje van de zangeres.

Jan Roos laat aan RTL Boulevard weten dat 'ze genoeg geld binnen hebben gehaald om de strijd aan te gaan'. "Het mooiste is dat we bewijs in handen hebben dat ons de zaak sowieso laat winnen. We schatten de kans om te winnen rond de 100 procent in."

Ook laat Jan Roos weten dat hij een filmpje in handen heeft uit 2020: "We hebben een filmpje in handen dat ze dit nummer laat horen tijdens een optreden in 2020. Ze staat zelfs mee te dansen. De eigenaar van dit thuisfeestje heeft een verklaring bij ons achtergelaten en met dit bewijs heeft ze geen poot om op te staan."

Roddelpraat:
lees ook:
Roddelpraat: 'Extra geld uit crowdfunding voor volgende zaken'

Omdat Jan en Dennis eerder ongelijk kregen, moesten ze 27.000 euro aan advocatenkosten betalen. Om dat bedrag te betalen startten de twee mannen een crowdfundingsactie. Binnen een etmaal werd het benodigde bedrag opgehaald. Fans van het online programma bleven echter geld storten. "Het extra geld stoppen we in de oorlogskas voor de volgende zaak", liet Jan daar eerder over weten aan het ANP.

Roddelpraat
lees ook:
Roddelpraat haalt uitzending over nummer Famke Louise offline

Famke Louise sleept Roddelpraat voor de rechter: 'Gaat nergens over'

06:06