Ga naar de inhoud
Entertainment

Handbalclub Team Esbjerg schuift Estavana Polman na negen jaar aan de kant

Estavana Polman Beeld © ANP

Na negen jaar scheiden de wegen van Estavana Polman (29) en Team Esbjerg, de dameshandbalclub waarvoor ze uitkomt. Ze komt niet voor in de plannen voor volgend seizoen. Estavana laat weten dat dit 'een beslissing van de club is'. Ze heeft maandagavond een mail ontvangen waarin staat dat ze niet langer een speler van Team Esbjerg is.

"Het is niet de manier waarop ik had verwacht dat mijn tijd bij de club zou eindigen"

Saillant detail: Estavana heeft nog een contract tot de zomer van 2023, maar is desondanks toch aan de kant geschoven door Team Esbjerg, waaraan ze al sinds 2013 loyaal is. "Het is niet de manier waarop ik had verwacht dat mijn tijd bij de club zou eindigen", laat ze weten in een statement.

"In 2013 kwam ik als speelster bij de club en ben blij dat ik samen met mijn teamgenoten heb kunnen bijdragen aan de groei van de club tot het niveau waar we nu staan met kampioenschappen en andere grote successen. Ik speelde altijd met veel plezier voor de club en had daarom gehoopt dat het mogelijk zou zijn om te kunnen blijven bijdragen aan verdere successen van de club."

Estavana
Lees ook:
Estavana Polman doet persoonlijke bekentenis: 'Heb maar 30% zicht'

Ze vervolgt: "Na 9 jaar met zoveel plezier en enthousiasme te hebben bijgedragen maakt deze situatie me natuurlijk erg verdrietig. Ik heb de afgelopen tijd mijn best gedaan om eventuele problemen tussen de club, de coach en mijzelf op te lossen. Al weken probeer ik een afspraak te maken met de coach. Helaas moet ik zeggen dat ik het proces en de communicatie niet begrijp."

Estavana hoopt dat Team Esbjerg contact met haar opneemt om te overleggen over het einde van haar contract en wat ze tot de zomer van 2023 gaan doen. 

Estavana
Lees ook:
Estavana Polman herenigd met gezin na ziekenhuisopname

Als speler van Team Esbjerg werd Estavana samen met haar team drie keer landskampioen. Ze speelde 240 wedstrijden in het tenue van de club is en topscorer aller tijden van Team Esbjerg. Een paar weken geleden had de handbalster een aanvaring met de coach van het team: Estavana vond dat ze te weinig speeltijd kreeg en voelde zich genegeerd. 

Sinds een paar jaar kampt Estavana regelmatig met blessureleed, maar de club had genoeg vertrouwen in haar dat ze haar contract tot de zomer van 2023 mocht verlengen. Of de club haar contract nu wil ontbinden, is nog niet bekend. Volgens Esbjerg is dat een optie, maar de club kan haar ook verhuren aan een ander team in Denemarken of in het buitenland.