Ga naar de inhoud
Entertainment

Eric Corton en Greg Shapiro niet in Amsterdamse raad

Beeld © ANP

Bekende lijstduwers hebben in Amsterdam geen plek bemachtigd in de gemeenteraad. Ze kregen bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige week niet voldoende stemmen, werd maandag duidelijk bij de bekendmaking van de definitieve uitslag in de hoofdstad.

In Amsterdam kreeg zanger, acteur en presentator Eric Corton 288 stemmen voor GroenLinks. Acteur en cabaretier George van Houts stond op de 25e plek van de Groenen Basis Piraten en haalde 35 stemmen binnen. De Amerikaans-Nederlandse acteur en comedian Greg Shapiro scoorde als lijstduwer voor D66 121 stemmen en op Marja Lust, tweelingzus van voormalig politiewoordvoerder Ellie Lust, die voor deze partij op nummer 8 stond werd 1142 keer gestemd.

Erica
Lees ook:
Erica Meiland stap verder in politiek: 'Als ik genoeg stemmen krijg'

Ook politica Hedy d'Ancona, die de PvdA steunde, is met 766 stemmen niet gekozen, evenals antropologe Gloria Wekker (821 stemmen) en schrijfster Anja Meulenbelt (102 stemmen) die op de lijst stonden van BIJ1.

Veruit de meeste stemmen, 42.778, in de hoofdstad gingen naar PvdA-lijsttrekker Marjolein Moorman. Haar partij werd dan ook de grootste.

Erica Meiland gaat 'hard studeren' om politieke ambities waar te maken

06:36
Edwin
Lees ook:
Edwin Rutten: 'Ben geen luie lijstduwer en wil echt wat betekenen'
Bron: ANP/RTL Boulevard