Ga naar de inhoud
Entertainment

President Zelenski videobelt met Mila Kunis en Ashton Kutcher

Beeld © ANP

De Oekraïense president Volodimir Zelenski (44) heeft Hollywoodsterren Mila Kunis (38) en Ashton Kutcher (44) bedankt voor hun inzamelingsactie voor Oekraïense vluchtelingen. Het echtpaar heeft maar liefst 35 miljoen dollar opgehaald.

'Een sterrenkoppel dat oprecht gelooft in ons, onze overwinning, onze toekomst'

Volodimir deelde zondagavond op Twitter een foto van een laptopscherm waarop te zien is dat hij met Mila en Ashton videobelt. Hij schrijft daarbij: 'We zijn dankbaar voor hun steun. Onder de indruk van hun vastbeslotenheid. Ze inspireren de wereld.' De president liet ook in een statement aan het Oekraïense volk maandag weten dat hij met het acteursechtpaar heeft gesproken. Hij noemt ze daarin: 'Een sterrenkoppel dat oprecht gelooft in ons, onze overwinning, onze toekomst. Ik heb ze bedankt namens ons volk, namens ons allemaal.'

Ashton
Lees ook:
Ashton Kutcher en Mila Kunis bedanken donateurs voor giften Oekraïne

Mila werd geboren in Oekraïne en verhuisde op haar zevende naar de Verenigde Staten. De actrice en haar man startten de actie begin maart en gaven toen aan de eerste drie miljoen dollar die binnen zou komen te verdubbelen. Die mijlpaal werd al na een dag bereikt.

Mila
Lees ook:
Mila Kunis: 'Het voelt alsof een deel van mijn hart eruit is gerukt'

Inmiddels hebben een kleine 70.000 mensen een donatie gedaan via de GoFundMe-pagina van Mila en Ashton. De opbrengst van de actie gaat naar Flexport, een organisatie die vluchtelingen bijstaat met hulp en goederen in Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Moldavië en naar Airbnb, dat gratis tijdelijke huisvesting biedt aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Mila
Lees ook:
Mila Kunis en Ashton Kutcher hebben 18 miljoen dollar opgehaald