Ga naar de inhoud
Entertainment

Daniel Radcliffe kreeg rol Weird Al dankzij opmerkelijk lied

Daniel Radcliffe (32) denkt dat hij de rol van Weird Al Yankovic in de biopic over de zanger mag spelen, omdat hij twaalf jaar geleden in een talkshow een grappig liedje zong. Dat vertelde de Brit vrijdagavond in 'The Tonight Show met Jimmy Fallon'.

"Ik denk dat Al dat zag en dacht 'deze gast begrijpt het’"

Het was 2010 toen Radcliffe te gast was bij The Graham Norton Show en hij uit zijn hoofd het ludieke liedje 'The Elements' van Tom Lehrer begon te zingen. In dit lied worden alle scheikundige elementen uit de periodieke tabel op volgorde en in rijmvorm genoemd op de melodie van Major-General’s Song uit de opera The Pirates of Penzance. Acteur Colin Farrell en zangeres Rihanna, die naast Radcliffe ook te gast waren, wisten op dat moment niet wat ze meemaakten.

Daniel
Lees ook:
Daniel Radcliffe: 'Mensen zijn verbaasd hoe normaal ik ben'

Volgens Daniel was zijn opvoering van het elementenliedje misschien de reden dat hij door Yankovic, die vooral bekend is van zijn humoristische liedjes en parodieën op bekende hits, werd uitgekozen om hem te spelen in de aanstaande film over zijn leven. "Ik denk dat Al dat zag en dacht 'deze gast begrijpt het'. Daarom heeft hij mij gekozen, denk ik."

Daniel
lees ook:
Daniel Radcliffe kruipt nog één keer in huid van Harry Potter

De Harry Potter-acteur, die Yankovic naar eigen zeggen nog niet eerder had ontmoet, zei verder dat hij zich 'zeer, zeer vereerd' voelt dat hij de zanger mag spelen en dat hij momenteel accordeonlessen bij de 62-jarige Amerikaan neemt.