Entertainment

Belgisch regisseursduo wil dolgraag met 'Mocro Maffia-gang' werken

19 maart 2022 07:00 Aangepast: 19 maart 2022 12:58

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah zou graag eens een Nederlandse productie willen maken. De twee, die de afgelopen jaren ook naam maakten in Hollywood, doen dat het liefst met de makers van de Videoland-hitserie 'Mocro Maffia'.

"We kennen ze al heel lang, dus het zou tof zijn om een keer een project te vinden voor ons samen"

"Er is enorm veel talent in Nederland", zegt Adil tegen het ANP. "Natuurlijk onze bro's Nasrdin Dchar, Achmed Akkabi en al die gasten. Eigenlijk de hele Mocro Maffia-gang", lacht hij. "Daar zouden we heel graag mee willen werken. We kennen ze al heel lang, dus het zou tof zijn om een keer een project te vinden voor ons samen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Vijfde seizoen van Mocro Maffia bevestigd

Adil en Bilall proberen zo veel mogelijk af te wisselen tussen Hollywood en België. De komende maanden zijn ze nog volop bezig met het afronden van de Disney+-serie Ms. Marvel en draaien ze de film Batgirl voor HBO Max, waardoor ze in een klap betrokken zijn bij de superheldenreeksen van Marvel en DC. "Dat is echt ongelooflijk en super cool", vindt Bilall. "Daar zijn we heel trots op."

"Wij vinden het belangrijk om die afwisseling tussen Hollywood en België te hebben", gaat Bilall verder. Zo hebben hij en Adil recent de Vlaamse tv-serie Grond gemaakt, die sinds donderdag wereldwijd te zien is op Netflix. "Dan kunnen we weer even uit het Hollywood-systeem komen en onze artistieke vrijheid pakken om films of series te maken die we eigenlijk niet in Hollywood kunnen maken. Dat kan in België zijn, maar ook in Nederland of Europa."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Mocro Maffia weer op longlist kanshebbers Televizier-Ring

"Of er nog iets te dromen valt? Altijd hè", zegt Adil. "Misschien kunnen we ooit iets met Star Wars gaan doen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore