Ga naar de inhoud
Entertainment

Roddelpraat haalt uitzending over nummer Famke Louise offline

Het programma 'Roddelpraat' heeft de uitzending waarin een nooit uitgebracht nummer van zangeres Famke Louise (23) is gedeeld offline gehaald. De uitzending is niet meer te zien op het YouTube-kanaal van het programma. In het lied haalde Famke uit naar haar voormalige manager Ali B. De zangeres daagde Jan Roos en Dennis Schouten vervolgens voor de rechter en haalde daar haar gelijk.

"Deze uitlatingen zijn onjuist en ongegrond"

Op het Instagram-kanaal van het programma plaatsen makers Jan Roos en Dennis Schouten een rectificatie. 'In de uitzending van 26 januari 2022 hebben we een geheime disstrack van Famke Louise laten horen en meegedeeld dat daaruit blijkt dat Famke Louise door Ali B is misbruikt en/of is mishandeld, dan wel dat Ali B zich jegens haar schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag', valt te lezen in een gedeeld statement van Jan en Dennis.

Roddelpraat:
lees ook:
Roddelpraat: 'Extra geld uit crowdfunding voor volgende zaken'

'Deze uitlatingen zijn onjuist en ongegrond. Ook hebben wij geen wederhoor toegepast', schrijven ze in de rectificatie. 'De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft daarom op 16 maart 2022 geoordeeld dat de uitzending onrechtmatig is en dat wij met het laten horen van de disstrack auteursrechtinbreuk hebben gepleegd. Wij zijn hiermee buiten de grenzen van de uitingsvrijheid getreden en zijn daarom bevolen de uitzending offline te halen.'

De zangeres eiste in een kort geding dat een YouTube-uitzending van hun juicekanaal Roddelpraat offline werd gehaald omdat Jan en Dennis ten onrechte suggereerden dat de zangeres door haar voormalige manager Ali B zou zijn misbruikt. Ook deelden ze een nooit uitgebracht liedje van de zangeres.

Crowdfundingsactie
lees ook:
Crowdfundingsactie RoddelPraat levert in halve dag 20.000 euro op

Omdat Jan en Dennis ongelijk kregen, moesten ze 27.000 euro aan advocatenkosten betalen. Om dat bedrag te betalen startten de twee mannen een crowdfundingsactie. Binnen een etmaal werd het benodigde bedrag opgehaald. Fans van het onlineprogramma bleven echter geld storten en inmiddels staat de teller op ruim 35.000 euro. 'Het extra geld stoppen we in de oorlogskas voor de volgende zaak', liet Jan vrijdag weten aan het ANP.