Entertainment

Joep uit MAFS openhartig over overspannenheid

18 maart 2022 11:29 Aangepast: 18 maart 2022 12:13
Joep in Married at First Sight Beeld © Videoland/Married at First Sight

Joep, bekend uit 'Married at First Sight' en 'De Bachelor', laat zichzelf van een andere kant zien. Terwijl hij met zijn huidige deelname aan 'MAFS' op zoek is naar de liefde van zijn leven, laat hij op Instagram blijken dat hij lange tijd ook op zoek was naar zelfliefde. En dat leidde tot overspannenheidsklachten.

"Ik ben naar de huisarts gegaan en die gaf aan tekenen van overspannenheid te zien"

Met zijn handen in zijn haren deelt hij een kwetsbaar berichtje met zijn volgers op Instagram. 'Iets anders dan het mooie MAFS-avontuur', begint hij zijn bericht. Joep legt uit dat hij een paar maanden geleden verandering merkte in zijn gedrag. Naast dat hij zich regelmatig moe en snel geprikkeld voelde, had hij ook weinig levenslust. Hij schrijft onder zijn foto: 'Elke dag stond ik moe op, ging ik met tegenzin werken en trok ik me daarna thuis terug zonder contact met de buitenwereld. Ik ben naar de huisarts gegaan en die gaf aan tekenen van overspannenheid te zien.' Hoewel de diagnose als een verrassing kwam voor Joep, weet hij wel meteen de oorzaken te benoemen: 'Te kritisch naar mezelf, gebrek aan zelfliefde en door blijven gaan zonder naar mijn lichaam te luisteren.' 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Eerste scheurtjes zichtbaar in huwelijk Caroline en Joep uit MAFS

Joep vond veel steun bij familie, vrienden en lotgenoten, vertelt hij. Daarnaast heeft hij zijn tijd besteed aan activiteiten die hij leuk vindt, om op die manier meer energie te krijgen. Ook wilde Joep een behandeling bij een hypnotherapeut uitproberen, in de hoop dat hij hem zou kunnen helpen om zijn 'onderbewustzijn opnieuw te programmeren'. Hij deelt zijn ervaringen met zijn volgers: 'Na de behandeling voelde ik direct verschil. Energie om dingen te ondernemen, meer ‘schijt te hebben’ aan wat anderen vinden, maar vooral ook de drang om dit te delen.' Hij hoopt door het delen van zijn persoonlijke verhaal het taboe te doorbreken en daarnaast anderen te helpen. 'Al is er maar één persoon die zich hierin herkent, of de behoefte voelt er samen over te sparren, dan is mijn missie geslaagd', schrijft Joep.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Gedragsbioloog MAFS: 'Joep moet zichzelf losmaken van moeder'

Intussen lijken de vlinders bij Joep af te nemen tijdens zijn deelname aan Married at First Sight. Hij is getrouwd met Caroline, maar of hun huwelijk een succes wordt, is nog maar de vraag. Het programma is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of terug te kijken bij Videoland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore