Ga naar de inhoud
Entertainment

Froukje noemt nieuwste EP 'persoonlijker en volwassener'

Froukje Beeld © ANP

Froukje (20) heeft vrijdag haar nieuwste ep 'Uitzinning', de opvolger van het succesvolle 'Licht en Donker', uitgebracht. "Deze is volwassener en persoonlijker dan mijn eerste ep", zegt de zangeres tegen het ANP. "Dit is nu de 20-jarige Froukje en niet meer de 18-jarige Froukje."

"Ik ben erg veranderd"

"Deze twee jaar waren heel intensief en ook een hele grote verandering. Dus ja, ik ben erg veranderd. Realistischer en ouder, denk ik, en dat hoor je wel terug." Op de albumhoes prijkt een foto van de zangeres in een hotelkamer. "Het is een tussenplek. Weg van het podium, uit de drukte en euforie, maar ook nog niet thuis. Op die plek heb ik de afgelopen twee jaar gevoelsmatig veel gezeten", vertelt ze. 

Zangeres
Lees ook:
Zangeres Froukje kondigt 'grootste show tot nu toe aan'

Op de nieuwe ep staat ook een nummer die Froukje Veenstra, zoals ze voluit heet, samen met zangeres S10 maakte. "Dat is mijn eerste en enige samenwerking tot nu toe." Spannend vindt ze het wel, het uitbrengen van een nieuwe ep. "De tweede uitbrengen is altijd moeilijker dan de eerste. Bij de eerste heb je nog niet zoveel verwachtingen", legt ze uit. Ze probeerde er in het maakproces zo min mogelijk mee bezig te zijn wat anderen ervan zouden vinden. "Maar in je onderbewustzijn zit het natuurlijk toch wel", licht ze toe. 

Zangeres
Lees ook:
Zangeres Froukje annuleert shows vanwege stemproblemen

Haar nieuwe nummers gaat de zangeres vrijdagavond al laten horen in Paradiso, waar ze haar tournee aftrapt. "Dat concert was binnen een minuut uitverkocht. Dat mensen dan klaarzitten om een kaartje te kopen voor jou, dat vind ik heel erg bijzonder." Tot nu toe heeft de zangeres wel optredens gegeven voor publiek, bijvoorbeeld bij het toenmalige Fieldlab-evenement op het Lowlands-terrein. Dat was de eerste keer. "Vlak voordat ik het podium opging riepen mensen 'Froukje, Froukje'. Toen moest ik heel erg huilen", zegt ze. Niet uit spanning. "Ik was vooral ontroerd, het overweldigde mij", aldus Froukje. 

Froukje
Lees ook:
Froukje wint Song van het Jaar met Ik Wil Dansen

De zangeres gaf in oktober al 'een kleine tour', zoals ze het noemt. Want dat was met een stuk minder mensen en bovendien duurde de tour minder lang. Spannend vindt ze haar tournee wel, maar een stuk meer spanning voelt ze voor de festivals waar ze gaat optreden, zoals op Lowlands. Dit keer voor duizenden mensen, in plaats van 1500 man zoals toen. "Daar komen mensen niet alleen voor jou en zijn het veel meer mensen dan bij een optreden. Dat vind ik echt spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in", vertelt ze. 

Froukje
Lees ook:
Froukje en S10 brengen volgend jaar samen nummer uit

Een tweede ep, een grote tour, het behalen van de 3FM Talent-award. Maar wanneer Froukje nadenkt over wat ze nog wil bereiken, reikt haar antwoord verder dan muziek: "Ik zou weleens willen acteren in een film, of een theatertour willen doen. Breder willen zijn dan alleen zingen." Want ook acteren vindt ze leuk. "Dat is een droom van mij die ver weg ligt, maar dat zou ik ooit wel willen. Ik hou van variatie in mijn leven. Maar muziek zal wel altijd de nummer één zijn", zegt ze. 

Bron: ANP/RTL Boulevard