Ga naar de inhoud
Entertainment

Museumexpositie voor Henny Huisman 'trip down memory lane'

Henny Huisman Beeld © ANP

In Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn worden vanaf zaterdag spullen uit het leven en de carrière van Henny Huisman (70) tentoongesteld. Bezoekers maken op de expositie 'De Henny Huisman Show' aan de hand van de presentator 'een trip down memory lane', zoals hij de tentoonstelling in gesprek met het 'ANP' zelf noemt.

"Mijn mond viel open van verbazing"

"Het is een heel leuk ding, ik kijk er erg naar uit", zegt Henny over de expositie die vrijdag feestelijk wordt geopend en vanaf zaterdag voor het publiek toegankelijk is. "Mijn mond viel open van verbazing, het is namelijk een hele oude gevangenis die helemaal omgebouwd is, prachtig", zegt de presentator over de locatie van het museum. "Wat je er allemaal terugvindt, ik zag zelf m'n hele jeugd voorbij komen. Van de keuken van Swiebertje tot de spullen die ze vroeger hadden."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman gaat theaters in met biografie: 'Heel erg leuk'

De expositie beslaat zo'n 150 vierkante meter die volstaat met spullen uit zijn leven en carrière. Zo is onder meer een deel van het decor van de Mini Playbackshow te zien en worden er ook kledingstukken, gouden platen en de stal waar zijn paard Snuitje heeft gestaan tentoongesteld. "Het is ontzettend leuk en het ziet er geweldig uit", zegt de presentator die zelf ook de audiotour voor de expositie heeft ingesproken. "Het is echt een trip down memory lane."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman keert niet terug op tv maar gaat theaters in

De publieksprijzen die hij in zijn lange carrière won, zijn de expositie-items waar hij het meest trots op is. "Daar gaat het uiteindelijk toch om", zegt hij verwijzend naar zijn Gouden Televizier-Ringen. Ook de Loden Leeuwen die de presentator 'won' met zijn rol als meest irritante BN'er in een reclame zijn op de expositie te zien. "Daar moet je niet kinderachtig over doen, die staan er ook", zegt hij. "Natuurlijk, dat hoort er gewoon bij."

Henny
Lees ook:
Henny Huisman over nieuwe rol: 'Ik doe alles voor mijn publiek'

De Henny Huisman Show is vanaf zaterdag 19 maart tot en met zondag 30 oktober te zien. Het merendeel van de rekwisieten gaat daarna door naar Beeld en Geluid in Hilversum. "Dat blijft daar dan voor de eeuwigheid, bij alle andere gekke en leuke dingen", grapt de presentator. "Dan komt het naast de jas van de Vieze Man uit Van Kooten en De Bie te hangen. Ik zei laatst: als ze willen, heb ik hier ook nog wel een vieze jas van mij voor ze liggen."