Ga naar de inhoud
Entertainment

Plottwist in Expeditie Robinson: 'Dit heb ik nog nooit gezien'

Expeditie Robinson: All Stars Beeld © Expeditie Robinson: All Stars

'Expeditie Robinson: All Stars' is onvoorspelbaar, blijkt elke week maar weer. Toch weten de expeditieleden zich tot nu toe knap staande te houden. Maar daar komt verandering in: het huidige Kamp Noord en Kamp Zuid bestaan niet langer...

Let op: dit artikel bevat spoilers over de vierde aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

"Ik snap dat het nu heel dramatisch allemaal lijkt, maar het is the real deal hier"

Ondanks het vertrek van Dio heerst er in Kamp Zuid een heus vakantiesfeertje. Van gekonkel is nog helemaal geen sprake. "Dit heb ik nog nooit gezien, dat je zo snel én met iedereen een band hebt", vertelt Hugo. "Er is geen buitenbeentje in deze groep." In Kamp Noord is dat wel anders, daar valt Thomas een beetje buiten de groep. Volgens de vrouwen is de wielrenner beter op zijn plek bij hun tegenstanders, die ze heel toepasselijk 'Kamp Flamboyant' hebben genoemd.

Kamp Noordt vind het dan ook prima wanneer presentatoren Art en Geraldine vlak voor de immuniteitsproef een plottwist aankondigen die alles verandert. Beide kampen moeten drie deelnemers aanwijzen die van plek ruilen, iets waar Kamp Zuid al bang voor was. "We zijn panisch dat ze ons uit elkaar gaan halen omdat wij het veel te gezellig hebben", aldus Mariana. "We hebben helemaal geen zin om uit elkaar te gaan, want dan kom je wel in een vreemde situatie terecht."

Proeven
Lees ook:
Proeven nieuwe seizoen Expeditie Robinson 'bizar zwaar' volgens kandidaten

Uiteindelijk zijn het Niels, Ferry en Mariana die naar Kamp Noord vertrekken. Kamp Zuid krijgt op zijn beurt Edith, Carlos en Rita. Het is Kamp Noord dat de proef wint, mede dankzij Niels, en dat betekent het einde van het nieuwe Kamp Zuid. Eén van hen zal die avond nog naar huis moeten. Ondanks dat Hugo nog zijn best doet Rita bij zijn plannetje te betrekken, krijgen zowel hij als Carlos ieder drie stemmen en moeten duelleren. De opdracht is simpel: ze moeten een mes op hun hand balanceren terwijl hun arm op een hoek van 90 graden blijft. Degene die het het langst volhoudt blijft in de expeditie, de ander moet naar huis.

Hoewel Hugo zijn best doet, is hij niet opgewassen tegen een judoka. "Superkut, ja echt. Ik baal héél, héél, héél erg. Ik kan heel cool doen en zeggen: het is maar een spel, maar zo zie ik het gewoon niet. Zo heb ik het nooit gezien en zo zal ik het nooit zien. Dit is something else..."

Gaby
Lees ook:
Gaby Blaaser geeft Expeditie Robinson na Special Forces nog een kans

Het ergste vindt de kok dat hij niet alles uit de expeditie heeft kunnen halen. Als Art hem vraagt wat hij graag nog had willen bereiken, vertelt Hugo in tranen: "Dat ik…meer van mezelf ging houden. En dat ik ook alleen kan zijn. Ik snap dat het nu heel dramatisch allemaal lijkt, maar het is the real deal hier."

Dio was het vierde expeditielid dat weg moest, geveld door een zee-egel. Strompelend verliet hij het strijdtoneel - brute pech. Aan RTL Boulevard vertelde hij na afloop nog nooit zoveel pijn te hebben gehad.

Dio vertelt hoe het nu gaat: 'In tijden niet zoveel pijn gehad'

00:59