Ga naar de inhoud
Entertainment

Dennis Schouten na uitspraak: 'Niet verrast, wel teleurgesteld'

Dennis Schouten en Jan Roos Beeld © ANP

Dennis Schouten (26) van 'Roddelpraat' is "niet verrast, maar wel teleurgesteld" over de uitspraak van de rechter. Dat laat de presentator van het programma desgevraagd weten aan het ANP. De rechtbank maakte woensdag bekend dat het programma een uitzending offline moet halen waarin een nooit uitgebracht nummer van zangeres Famke Louise (23) is gedeeld. Het programma moet ook een rectificatie plaatsen.

"Ik heb geen moment het gevoel gehad dat wij een kans maakten"

"Ik heb geen moment het gevoel gehad dat wij een kans maakten", zegt Dennis. Dat gevoel kreeg hij door de omgang tussen de rechter en Famke Louise, want volgens hem werd de indruk gewekt "dat wij walgelijke schepsels waren en zij een heel zielig meisje". In het lied dat in de betreffende uitzending aan bod kwam haalde Famke Louise uit naar haar voormalige manager Ali B. Uit het lied zou volgens presentator Dennis Schouten ook op te maken zijn dat de zangeres door Ali B zou zijn misbruikt.

RTL
Lees ook:
RTL reageert op beweringen Roddelpraat rondom Carlo Boszhard

De presentator zegt dat hij en Jan Roos dachten dat er "juridisch en wat betreft de vrijheid van meningsuiting niks aan de hand was". Want, meent Dennis: "We hebben nooit gezegd dat ze misbruikt is. We hebben gespeculeerd over wat zij zou kunnen bedoelen met die diss track. Er is nooit gezegd: ze is misbruikt." Bovendien erkent ze volgens Dennis "dat het over hem gaat", doelend op Ali B. "Het was actueel en in het nieuws, het is toch niet gek dat je die dan laat horen." Ali B is door oud-kandidaten van The Voice of Holland beschuldigd van seksueel wangedrag, wat in verschillende media aandacht kreeg.

Rechter
Lees ook:
Rechter doet maandag uitspraak in zaak Roddelpraat en Televizier

Het nummer dat in Roddelpraat te horen was, had Famke Louise voor zichzelf opgenomen nadat ze had gebroken met haar manager, vertelde ze eerder in een video op Instagram. Ze was boos en wilde dingen van zich af schrijven. Daarna is het volgens haar ook weer goedgekomen met Ali B. De zangeres zegt dat er nooit iets is voorgevallen tussen haar en de rapper.

Roddelpraat
Lees ook:
Roddelpraat moet video over Famke Louise van rechter offline halen

Volgens de rechter "wijst alles erop dat gedaagden in hun onlineprogramma zich schuldig hebben gemaakt aan zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen. De auteursrechtinbreuk bestaat uit het openbaren van een geheime track van eiseres. Het onrechtmatig handelen omvat het doen van uitlatingen over eiseres die niet worden ondersteund door de feiten en het opvoeren van een niet-bestaande misstand."

Story-hoofdredacteur
Lees ook:
Story-hoofdredacteur Guido noemt Roddelpraat-suggestie schadelijk voor blad

Famke Louise liet eerder via haar Instagram-story weten blij te zijn met de uitspraak van de rechter. "Ik ben blij dat ik in het gelijk ben gesteld door de rechter en dat is beslist dat Roddelpraat inbreuk op mijn auteursrecht en mijn privacy heeft gemaakt." Verder zegt ze voor de vrijheid van meningsuiting te zijn, "maar de onterechte beschuldigingen van Roddelpraat gingen veel te ver. Ze zijn pertinent niet waar, schadelijk en raakten mij persoonlijk diep."

Famke Louise sleept Roddelpraat voor de rechter: 'Gaat nergens over'

06:06