Ga naar de inhoud
Entertainment

Eloise van Oranje: 'Alles wordt veel groter gemaakt dan het is'

Eloise van Oranje Beeld © ANP

Eloise (19), de oudste dochter van prins Constantijn (52) en prinses Laurentien (55), heeft als een van de weinige Oranjes een openbaar profiel op Instagram. Sindsdien wordt de gravin overal herkend en is alles wat ze doet nieuws. "Het is zo raar dat ik onder zo'n vergrootglas lig", vertelt ze in de podcast 'Dunc & Co'.

"Er wordt gelet op de kleinste dingen en alles wordt veel groter gemaak dan het is"

Eloise studeert aan de hoge hotelschool, waar haar bekendheid soms best ingewikkeld kan zijn. "Ik had geluk met mijn stage, en dat het een boutique hotel was", vertelt ze in de podcast. "Daar kwamen heel veel internationale mensen, dus dat was prima. Maar als er dan Nederlandse mensen waren dan gingen ze aan mijn collega’s vragen van: 'Is ze dat..?'"

Op school heeft ze geen last van dat probleem. Eloise vertelt: "Ik ben echt heel sociaal en vind het leuk om met iedereen te praten. Als er een nieuwe stroming kwam dan ging ik me voorstellen aan iedereen en dan kwam het voor dat er dan letterlijk iemand was die zo stond van: ik ken jou al. Dan denk ik van: oké... ik wil ook gewoon jouw naam weten."

Eloise
Lees ook:
Eloise reageert met dikke knipoog op zwangerschapsgeruchten

"Ik had aan het begin heel erg dat ik dacht: iedereen hekent me of zo. Iedere keer als iemand naar me keek dacht ik: herken je me of niet (…) Nu heb ik dat losgelaten", aldus de gravinfluencer.

Dat ze onder zo'n vergrootglas ligt, daar moet Eloise wel nog enorm aan wennen. "Er word gelet op de kleinste dingen en alles wordt veel groter gemaak dan het is", doet ze haar verhaal in de podcast. "Of verdraaid."

Eloise
Lees ook:
Eloise van Oranje reikt Zapp Award uit

Ondanks haar succes, ziet Eloise social media niet als haar werk. "Ik vergeet soms dat ik dat Insta-account heb, het klinkt heel raar. Ik vind TikTok ook veel meer entertainable en ik zet daar ook lekker vlogs op. Veel makkelijker (...) Foto's van mezelf maken kan ik gewoon niet. Ik ben veel te ongemakkelijk. Wat ik later wil doen weet ik echt nog niet. Het is heel leuk, maar ik zie het nu nog niet als werk."

Eloise vertelde eerder al dat ze meer is dan alleen haar titel. Bekijk dat hele interview hieronder:

Eloise van Oranje over koninklijk huis: 'Ik ben meer dan die titel'

01:06