Ga naar de inhoud
Entertainment

Edwin Rutten: 'Ben geen luie lijstduwer en wil echt wat betekenen'

Edwin Rutten Beeld © ANP

Edwin Rutten (79) neemt zijn rol als lijstduwer voor de Haagse tak van D66 zeer serieus. In een gesprek met het ANP noemt hij het heel leuk om te doen, maar is hij zich ook wel bewust van zijn plek op de kieslijst.

"Ik heb geen zin om een kerstboom te zijn waar je al die dingen aanhangt, ik wil echt wat kunnen betekenen"

"Ik heb een hele leuke tijd gehad met flyeren, ik heb her en der bezoeken gebracht en ben in gesprek gegaan met mensen, allemaal hartstikke leuk", zegt de lijstduwer over zijn campagnevoering voor de partij. "Ik vind het leuk om lijstduwer te zijn en ik hoop dat ik gigantisch veel voorkeursstemmen krijg, ook van mensen van een andere partij die dan misschien vanwege mijn naam op mij stemmen."

Cultuursector
Lees ook:
Cultuursector komt dit weekend in actie voor Oekraïne

Lijstduwer ben je echter niet zomaar even erbij, vindt Edwin. "Ik ben geen luie lijstduwer. Ik heb geen zin om een kerstboom te zijn waar je al die dingen aanhangt, ik wil echt wat kunnen betekenen", aldus 'Ome Willem', die zich heeft gestort op de kwesties over cultuur en onderwijs. "Het gaat mij om mensen op het spoor zetten en nieuwsgierig maken. Ik ben sterk voor voorlichting geven."

Mark
Lees ook:
Mark Rutte onderbreekt uitzending Jinek: 'Ongemakkelijk om te blijven zitten'

Mocht Edwin genoeg voorkeursstemmen krijgen voor een zetel, dan zal hij met de partij om tafel gaan zitten om te bespreken wat er van hem wordt verlangd, zei hij eerder al. Daarbij maakt hij dinsdag wel een kleine kanttekening. "Ik vind het niet kloppen als ik iemand die gepokt en gemazeld is, van een zetel beroof. Dan zou ik me kapot schamen. Natuurlijk kan ik worden ingevoerd, maar de partij heeft meer aan iemand die de dossiers gewoon goed kent. Bovendien denk ik dat je vanaf de zijlijn misschien soms meer kan doen."