Ga naar de inhoud
Entertainment

Lil Kleine vanaf morgen weer op vrije voeten

Lil Kleine Beeld © ANP

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag besloten dat Lil Kleine (27) vrijkomt. De rapper zat de afgelopen twee weken vast op verdenking van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes (32).

"Een 27-jarige man die wordt verdacht van poging tot zware mishandeling wordt morgen onder voorwaarden geschorst uit voorlopige hechtenis"

De 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd vorige maand opgepakt. Hij zou het hoofd van zijn verloofde tussen een autodeur hebben geklemd. Na drie nachten in de cel besloot de rechter-commissaris dat zijn voorarrest werd geschorst. Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep. Daarop volgde een zitting bij de raadkamer, die oordeelde dat Lil Kleine toch nog veertien dagen langer vast moest zitten.

Inmiddels zijn die twee weken voorbij en heeft de raadkamer opnieuw naar de zaak gekeken. De rechtbank van Amsterdam laat het volgende weten: 'Een 27-jarige man die wordt verdacht van poging tot zware mishandeling wordt morgen onder voorwaarden geschorst uit voorlopige hechtenis, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen hem.'

Jaimie
lees ook:
Jaimie Vaes reageert voor het eerst op mishandeling Lil Kleine: 'Enorm veel liefdesverdriet'

Jaimie reageerde twee weken geleden voor het eerst op de gebeurtenissen. Toen iemand haar ervan beschuldigde Lil Kleine in de val te hebben gelokt, was voor haar de maat vol. "Ik reageer normaal nooit, maar de verhalen worden steeds gekker. Ik ben een fulltimemoeder die er ineens alleen voor staat. Ik heb enorm veel liefdesverdriet te verwerken in een onwerkelijke situatie. Het laatste waar ik mee bezig ben is Jorik in de val lokken", stelde Jaimie. 

"Dit zijn Joriks daden die een halt zijn toegeroepen op een ongelukkige en harde manier. Hierin zijn geen winnaars, alleen maar verliezers", sloot zij haar statement af.

Lil
lees ook:
Lil Kleine terug de cel in na hoger beroep OM

Het gedrag van Lil Kleine heeft grote gevolgen voor de artiest. Niet alleen heeft hij dus een tijd in de cel door moeten brengen, maar hij ziet ook de ene na de andere samenwerking sneuvelen als het gevolg van zijn daden. In onderstaande video zie je meer over de steeds groter wordende problematiek rondom Lil Kleine.

Lil Kleine ziet ene na andere samenwerking sneuvelen als gevolg van mishandeling

07:06