Entertainment

Paul de Leeuw en zoon Kas vinden dat mensen meer moeten koken

14 maart 2022 08:12 Aangepast: 14 maart 2022 09:31

Paul de Leeuw (59) en zijn oudste zoon Kas (20) hebben samen een kookboek geschreven in de hoop dat mensen daardoor vaker in de keuken zullen staan. Dat vertellen de twee aan 'De Telegraaf' over het boek 'Moeten, mogen & uitsloven', dat deze week uitkomt ter ere van de 60e verjaardag van de presentator. Vader en zoon Paul waren zaterdagavond ook al te gast in het programma 'Matthijs Gaat Door' om over de lancering van hun kookboek te praten.

"Mensen zijn de enige wezens die kunnen koken, dus waarom zou je dat niet doen?"

In het boek staan recepten voor drie soorten manieren van koken. 'Moeten' voor de snelle gerechten, 'mogen' voor wat meer uitgebreide maaltijden en 'uitsloven' voor als de thuiskoks alle tijd hebben. Kas hoopt dat door het boek de drempel voor mensen om te gaan koken lager wordt. "Mensen zijn de enige wezens die kunnen koken, dus waarom zou je dat niet doen? Je bepaalt alles zelf, dus ik hoop dat mensen die een passie voor eten hebben nu ook een passie voor koken ontwikkelen."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Paul de Leeuw kondigt nieuw seizoen Busje Komt Zo aan

De twee delen een passie voor lekker eten en koken, maar dat laatste doen ze wel ieder op hun eigen manier. "Ik ben een wat meer traditionele kok en doe veel op gevoel. Kas kookt veel gedetailleerder dan ik. Hij bereidt alles minutieus voor en ik kijk dan ook met bewondering naar de recepten die hij heeft gemaakt voor het boek. Hij haalt bereidingswijzen en recepten bijvoorbeeld van YouTube en andere online platforms, terwijl ik gewoon bestaande recepten naar mijn eigen inzicht maak", vertelt Paul.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

60e verjaardag Paul de Leeuw wordt bekroond met documentaire

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore