Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazàn leeft al dagenlang in 'vreselijke onzekerheid'

Hans Kazàn (68) verblijft nog altijd in een ziekenhuis in het Spaanse Marbella, waar hij afgelopen week werd opgenomen. Onderzoeken hebben tot nu toe niets opgeleverd, maar de 68-jarige illusionist probeert positief te blijven, al kost hem dat veel energie. "Bij elk mens komen af en toe nare dingen over de vloer, je moet het incasseren en accepteren. Maar nu ben ik wel even aan het eind van mijn Latijn", aldus Hans in een gesprek met 'De Telegraaf'.

"Dat van die hartoperatie klinkt heftig, maar wat ik nu doormaak is veel erger"

Een jaar geleden onderging Hans een operatie om een slagaderlijke bloeding in zijn aorta te voorkomen. "Dat van die hartoperatie klinkt heftig, maar wat ik nu doormaak is veel erger. Van zo’n operatie merk je namelijk niets, maar ik leef nu al zeventien dagen in vreselijke onzekerheid. Als er niet snel een oplossing komt, ga ik hier aan kapot. Het is hopeloos, maar ik blijf positief en denk voortdurend: ’Kazàn…je hebt voor hetere vuren gestaan."

Met
lees ook:
Met spoed opgenomen Hans Kazàn nog altijd in het ziekenhuis

Hans' vrouw Wendy bracht hem naar het ziekenhuis en is geen moment van zijn zijde geweken. "Het is verschrikkelijk om te zien dat Hans met de dag zwakker wordt. Zelfs een stukje van twee meter lopen, van zijn bed naar het toilet, is een onmogelijke opgave. En na een telefoongesprek van een paar minuten is hij helemaal uitgeput. De artsen zijn zeker kundig, de medische zorg in Spanje is hoogstaand, maar ik heb me wel voorgenomen: als het aan het einde van deze week nog zo slecht gaat met Hans, dan vraag ik een second opinion aan in een ander Spaans ziekenhuis. Hij krijgt nu de benodigde stofjes via een infuus, maar daar kan een mens niet op leven. Ik vraag me dan ook werkelijk af en toe af… komt dit nog wel goed?".

Hans
lees ook:
Hans Kazàn blikt in tranen terug op zijn overleden dochter

De uitslagen van de onderzoeken die de illusionist heeft ondergaan laten nog even op zich wachten. "Ik hoop het nog mee te maken. Maar ik blijf het positief bekijken hoor. Dat moet ook wel als je lezingen geeft onder het motto: Vallen en opstaan. Ik heb helaas nu al veel bedrijven, waarvoor ik deze spreekbeurten geef, teleur moeten stellen. Maar zodra ik weer kan, ga ik zeker weer het podium op, met weer een nieuwe ervaring. Kijk, ik ben een veerkrachtig mens en kom na alle ellende er telkens weer sterker uit. Aan die gedachten houd ik mij ook nu maar vast. Dat is immers mijn hele leven al zo geweest," zegt Hans.