Ga naar de inhoud
Entertainment

Heel Holland Bakt-deelneemster Lynn gaat meerdere keren in tegen Robèrt

Lynn in Heel Holland Bakt Beeld © Roland J. Reinders/ MAX

Niet zondag, maar zaterdagavond stemden er weer ruim 2,3 miljoen kijkers af op het negende seizoen van 'Heel Holland Bakt'. De bakkers die dit jaar de tent in gaan zijn diverser dan ooit, en dat levert in de eerste aflevering dan ook al meteen wat verrassingen op.

In de eerste aflevering gaan de bakkers aan de slag met het thema 'cake', en moeten ze ieder een ouderwetse Hollandse klassieker opleveren: de slagroomtaart. En dat is best nog wel lastig zonder bijvoorbeeld gluten of lactose. Eén van de tien kandidaten is namelijk een vegan bakker en daarnaast is er ook een kandidate met een glutenallergie. Maar dat vinden Janny en Robèrt alleen maar leuk, want zo staan er echt tien unieke exemplaren.

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt anders dan andere jaren

00:59
André
Lees ook:
André van Duin 'niet blij' met aanpassing in Heel Holland Bakt

De technische ronde is al net zo aanpoten. De bakkers krijgen 50 minuten om 6 roze koeken te maken. Een uitdagende opdracht, want: hoe krijg je het fondant zo mooi en stevig op het cakeje zonder druipers? Voor een aantal is de opdracht extra moeilijk, want Yannis en Mary hebben nog nooit een roze koek gezien, laat staan gemaakt! In de tent heerst dan ook paniek. "Ik heb helemaal geen idee wat ik moet doen. Ik heb ze nooit gezien, nooit gegeten. Dus voor mij is het echt...", lacht de Griekse Yannis. Ondanks dat Mary niet in Nederland is opgegroeid, beoordelen Janny en Robèrt de koeken van Mary wel als de beste.

Het bakweekend wordt spectaculair afgesloten met een bouwwerk van minimaal 40 madeleines. De bakkers halen al hun creativiteit uit de kast en zorgen ervoor dat ze alle 40 een 'buikje' hebben. Ze krijgen hier maar 3,5 uur de tijd voor, dus de deelnemers moeten flink aan de bak (punt intended). Het resultaat mag er dan ook zijn. Van een zwaan tot een artisjok; alles komt voorbij. "Ik heb je in al die jaren nog nooit zoveel complimenten horen geven", concludeert Janny als ze na het proeven van alle cakejes in beraad gaan. "Ik denk dat dit de hoogste pijl is die we tot nu toe gehad hebben, als groep. Het ziet er mooi uit, de smaken zijn goed, de techniek is goed. Het wordt een zwaar jaar voor ons."

Nieuw
Lees ook:
Nieuw seizoen Heel Holland Bakt anders dan andere jaren

Toch zit niet iedereen op het commentaar van Robèrt en Janny te wachten. Vooral de zwangere Lynn lijkt overal een smoesje voor te hebben. Zo heeft ze niet te weinig slagroom gebruikt, maar heeft iemand die van haar 'gestolen' en zijn haar madeleines niet droog, maar liggen ze er gewoon al een tijdje. Wellicht zijn het de hormonen..?

André
Lees ook:
André van Duin dolgelukkig met nieuwe liefde: 'Martin zou blij zijn'

Ondanks al het talent steekt er één iemand met kop en schouders bovenuit: de 25-jarige Zeinab. "Ik ben sprakeloos, want het niveau is superhoog. Dus om in de eerste week meteen meesterbakker te worden is echt geweldig", vertelt ze.

Voor de 33-jarige Siham heeft presentator André van Duin minder goed nieuws: zij moet als eerste het progamma verlaten. Toch gaat ze niet bij de pakken neerzitten. "Van zoveel aanmeldingen bij de beste tien is ook heel bijzonder", vindt ze. "Het is heel jammer, maar iemand moet de eerste zijn. Ik vond het superleuk om mee te doen, het is heel bijzonder en ik had het voor geen goud willen missen."

Heel Holland Bakt is elke zaterdag om 20.30 uur te zien bij NPO1.