Ga naar de inhoud
Entertainment

Ronald Koeman haalt in Hoge Bomen uit naar voorzitter Barcelona

Ronald Koeman in Hoge Bomen Beeld © Hoge Bomen 12-03-2022 SBS6

Ronald Koeman (58) heeft in het tv-programma 'Hoge Bomen' fel uitgehaald naar voorzitter Joan Laporta (59) van Barcelona. De manier waarop hij Ronald zijn ontslag gaf steekt de voetbaltrainer, zo vertelde hij aan presentator Jeroen van der Boom (49).

"Als je dan altijd roept van Koeman is een legende voor Barcelona, bewijs dat dan ook"

Ronald zei dat hij na een uitwedstrijd in het vliegtuig bij Joan Laporta werd geroepen. "We gaan stoppen", kreeg hij toen naar eigen zeggen te horen. "Je voelt aan mensen dat er wat is", zei Ronald, die meteen zijn vrouw Bartina had geappt om te zeggen dat hij dacht dat hij ontslag zou krijgen. Wat hem stoorde was dat hij voor de ogen van de spelers en anderen 'op het matje werd geroepen'. "Als je dan altijd roept van Koeman is een legende voor Barcelona, bewijs dat dan ook."

Ronald
Lees ook:
Ronald Koeman ontslagen bij FC Barcelona na nieuwe nederlaag

De trainer ging ook in op een incident na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid. Boze supporters wilden hun gram halen op Ronald. Ze bestormden zijn auto, tot grote schrik van vooral Bartina. Die zei in het SBS6-programma dat ze ervan overtuigd is dat mensen binnen Barcelona achter het incident zaten. Vooral ook omdat Ronald bij het verlaten van het stadion de verkeerde kant werd uitgestuurd door een van de parkeerwachters.

Ronald zelf vertelde dat hij niet de enige was die met de boze fans te maken had. "Memphis reed voor ons", zei hij. Ook speler Piqué werd belaagd door de supporters, die door de trainer mafkezen werden genoemd. "Alleen wat komt in de media: dat van mij, en niet van Memphis of Piqué of anderen."

Frans
Lees ook:
Frans Bauer schiet vol na optreden zoon in Hoge Bomen: 'Kippenvel'

"Ik kijk wel wedstrijden van Barcelona", zei Ronald, die het nog steeds erg naar zijn zin heeft in de Catalaanse stad. "Dan kijk ik wat er is veranderd en welke spelers er zijn bijgekomen." Hij zei ook dat hij speciaal op 'de Nederlandse jongens' let. "Of ze het goed doen", liet hij weten. "Want die heb je straks nodig", anticipeerde Jeroen op berichten dat Ronald open zou staan om weer bondscoach van Oranje te worden, maar de trainer liet zich niet verleiden tot uitspraken daarover. Bij Barcelona spelen Memphis, Luuk de Jong en Frenkie de Jong.

Sonja
Lees ook:
Sonja Bakker doet (kook)boekje open in Hoge Bomen van Jeroen van der Boom