Entertainment

Gert Verhulst neemt definitief afscheid van Samson: 'Erg vreemd'

11 maart 2022 18:04 Aangepast: 11 maart 2022 18:05
Gert Verhulst - Samson Beeld © ANP

Een bijzonder moment voor Gert Verhulst (54): na een lange coronapauze neemt hij voorgoed afscheid van Samson en wordt zijn dochter Marie (26) officieel het nieuwe baasje van de langharige tv-hond. Ondanks dat Samson en Marie al ruim twee jaar een duo vormen, wordt het een mooi moment voor zowel Gert als zijn dochter nu de 'Afscheiddshow van Samons & Gert' hervat wordt.

"Ik kijk er wel heel erg naar uit"

In 2019 werd al bekend dat Marie haar vader zou opvolgen als het nieuwe baasje van Samson. De Afscheiddshow van Samons & Gert was voor haar de start, maar het coronavirus gooide al snel roet in het eten. "En dan krijg je die pandemie. Er stond veel op de planning, maar veel optredens hebben niet kunnen plaatsvinden. Of met een beperkt publiek. Dat was frustrerend voor haar", zegt Gert in De Telegraaf.

Het waren onzekere tijden voor Marie. "Ik dacht in het begin: ik ben die trein hier aan het missen", vertelt ze. Gelukkig wordt de show 18 maart hervat. "Maar het gaat nu weer de goede kant op. We staan in augustus drie weken in Plopsaland. De boekingen beginnen ook binnen te komen voor deze zomer. Dat is heel fijn."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gert Verhulst neemt het op voor Gordon: 'Hij ging niet te ver in K2 zoekt K3'

Ook voor Gert was het een aparte situatie om het hoofdstuk maar niet te kunnen afsluiten. "Maar je kunt er niets aan veranderen. Ik kijk er wel heel erg naar uit. Tot de laatste dag heb ik het heel graag gedaan."

Ondanks dat ze nu pas officieel het baasje wordt van Samson, voelt het voor Marie alsof dat al jaren zo is: "Het is de eerste keer dat ik hem hier zie. En die eerste keer dat ik mijn hoofd op een brooddoos zag, was ook bijzonder. Maar ik ben het intussen wel gewend dat Samson mijn hond is."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gert Verhulst: 'Als Ellen had gewild liep er nu klein Verhulstje rond'

Ook de kinderen weten niet meer anders en zijn al helemaal gewend aan het nieuwe gezicht. Zo heeft Marie onder meer al twee platen gemaakt én meer dan honderd afleveringen van de Ketnet-reeks Samson & Marie. "Het is vreemd. Maar de show zal er hetzelfde uitzien als in december 2019", aldus Gert. "We wilden het niet veranderen, de hele show draait net rond die bekendmaking. Wij doen alsof we het niet weten en spelen dat spelletje met het publiek. Eigenlijk nemen we de mensen mee terug in de tijd."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Nepadvertenties rondom Gert Verhulst: 'Trap er niet in'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore