Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeroen van der Boom noemt jubileumeditie Holland Zingt Hazes 'emotioneler'

Jeroen van der Boom Beeld © ANP

Deze jubileumeditie van de 'Holland Zingt Hazes'-concerten wordt emotioneler dan anders, zegt Jeroen van der Boom (49) tegen het ANP. "Er zit veel meer emotie in. Het is natuurlijk meezingen en een feest, maar er zitten ook meerdere momenten van kippenvel in."

"We maken dit keer gebruik van technieken waarmee we de oude Hazes terugbrengen in de show"

Dat moet ook wel, denkt Jeroen, die al sinds de start van Holland Zingt Hazes bij de productie betrokken is. Niet alleen is hij medeverantwoordelijke voor de creatieve invulling, ook begeleidt hij artiesten op de piano en presenteert hij de concertreeksen. "Holland Zingt Hazes bestaat tien jaar. Vorig jaar hebben we een inhaalshow gedaan en ik voelde gewoon dat mensen Hazes minder voelden." Normaal werd er wel eens een hologram gebruikt in de shows. "Door tijdgebrek was dat niet mogelijk."

Jeroen
Lees ook:
Jeroen van der Boom kondigt theatertournee aan

Bij deze concerten, die vanaf 11 maart bij te wonen zijn, is dat anders, meent de zanger. "We maken dit keer gebruik van technieken waarmee we de oude Hazes terugbrengen in de show." Extra bijzonder dat deze show door de evenementensector als start van de gehele heropening wordt gezien, vindt hij. Twee jaar geleden moest de concertreeks halverwege stop worden gezet vanwege de coronamaatregelen. Nu worden de Holland Zingt Hazes-shows als symbolisch startmoment gezien. "Dat is een compliment."

André
Lees ook:
André Hazes niet aanwezig bij Holland Zingt Hazes-concerten

Die keuze laat zien dat de shows "gelukt zijn", denkt Jeroen, die de productie liefkozend "zijn kindje" noemt. "Joop van den Ende bedacht de show tien jaar geleden. Het leek hem een goed idee. Hij had een vooruitziende blik. Het is groter geworden dan we hadden gedacht. Mensen hebben het omarmd."

'Spektakel
Lees ook:
'Spektakel staat niet centraal' bij jubileum Holland Zingt Hazes

Vandaag gaat er een nieuwe Holland Zingt Hazes-reeks van start in de Ziggo Dome. De artiesten hebben hun stembanden alvast opgewarmd om André Hazes senior te eren, maar één belangrijke gast schittert door afwezigheid: André Hazes junior. Zijn zus Roxeanne vindt het een groot gemis dat haar broer niet aanwezig is.

Roxeanne Hazes mist broer tijdens Holland Zingt Hazes-concerten

00:57