Ga naar de inhoud
Entertainment

Giro555 haalt ruim 106 miljoen euro op voor Oekraïne

Natasja Froger voor Giro555 Beeld © ANP

De voorlopige eindstand van de Giro555-actie voor Oekraïne is bekend. De teller staat op 106 miljoen euro. Met de opbrengst van Samen in actie voor Oekraïne bieden de hulporganisaties achter Giro555 noodhulp aan getroffen Oekraïners.

Sinds 28 februari is Giro555 van de samenwerkende hulporganisaties opengesteld voor hulp aan Oekraïne. Op maandag werd een landelijke actiedag georganiseerd om extra geld in te zamelen waaraan verschillende radio- en televisiezenders meewerkten.

Sinds 06.00 uur presenteerden dj's van diverse stations onder de noemer Radio555 vanuit Beeld en Geluid in Hilversum een speciale uitzending, die tot 21.00 uur duurde. Bij de start stond de teller nog op 21,4 miljoen euro. Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Radio-dj’s Sander Lantinga en Gerard Ekdom gaven 's ochtends het startsein.

Geld ophalen heel belangrijk voor Radio 555-dj's: 'Zoveel vluchtelingen is ongekend'

01:18
Achter
Lees ook:
Achter de schermen met Rob Kemps voor Samen in actie voor Oekraïne

Het tv-programma Samen in actie voor Oekraïne werd uitgezonden van 20.30 uur tot 23.00 uur op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS6. Tijdens de tv-actie konden mensen bellen om geld te doneren. De presentatie was in handen van Chantal Janzen en Rob Kemps. In de studio ontvingen Jeroen Pauw en Eva Jinek gasten aan tafel en schakelden met correspondenten in de regio.

Ondertussen namen BN'ers gedurende de hele dag plaats in het belpanel om telefonische donaties aan te nemen. Onder andere de Meilandjes, Natasja Froger en Nicolette van Dam zetten zich in voor Samen in actie voor Oekraïne. 

BN'ers aan de slag voor Giro555: 'Van 10 tot 600 euro per belletje opgehaald'

07:50
Vrienden
Zie ook:
Vrienden van Victoria Koblenko in schuilkelders Oekraïne: 'Vrouwen willen hun man niet achterlaten'